Вътрешните борби между републиканците, които контролират Камарата на представителите на

...
Вътрешните борби между републиканците, които контролират Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Вътрешни борби между републиканците могат да забавят помощта за Украйна

Вътрешните битки сред републиканците, които управляват Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, и опасността за премахване на ръководителя Майк Джонсън от лидерската му роля го сложиха под напън да отсрочи още повече дейности по дълго търсения законопроект за помощ за Украйна, Израел и други основни съдружници, предава " Ройтерс ".

Тъй като Киев   до момента в който се бори с съветската инвазия , републиканските му съдружници във Вашингтон се надяват Джонсън да разкрие пакет от помощи , който може бързо да премине през Камарата на представителите и ръководения от Демократическата партия Сенат, и скоро по-късно на бюрото на президента Демократ Джо Байдън.

Но твърдолинейните републиканци изискват разпореждания за сигурност на границите и съкращения на разноските, с цел да компенсират помощта за съдружниците на Съединени американски щати. И те желаят Джонсън да се задържи , до момента в който не получи законодателство, което може да завоюва поддръжка от по-голямата част от неговото тясно болшинство от 218-213.

В поредица от медийни изявленията и обществени медии изявления тази седмица, републиканката Марджъри Тейлър Грийн - правилен съдружник на републиканския претендент за президент Доналд Тръмп, който буйно се опълчва на помощта за Украйна - също ускори опасността си да принуди гласоподаване за освобождение на позицията на Джонсън като представител.
 Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта
Зеленски предизвестява, че без помощ от Съединени американски щати, Украйна ще отстъпва на фронта

Недостигът на муниции остава непрекъснат проблем за армията

" Майк Джонсън не работи за републиканците, той не оказва помощ на републиканците , той даже не ги слуша. Майк Джонсън прави мръсната работа на дълбоката страна ", сподели Грийн в X. " Нуждаем се от нов ръководител на Камарата! "

Тя сподели пред голям брой американски медии, че чака да приказва с Джонсън уединено в петък.

" Марджъри... Понякога в действителност имаме разлики във връзка с тактиката, само че споделяме едни и същи консервативни убеждения ", сподели Джонсън в изказване, предоставено на Ройтерс. " Въпреки нашето републиканско болшинство от единствено едно място в единствено една камара на Конгреса, ние към момента се борим с тази администрация всеки ден, с цел да създадем промени в политиката. "

Изминаха съвсем два месеца, откогато за Украйна, Израел и други съдружници в двупартийно гласоподаване 70-29. Досега Джонсън отхвърля да внесе този законопроект за гласоподаване, което съгласно някои законодатели евентуално ще обезпечи задоволително гласове за приемане макар съпротивата на някои твърди републиканци, както и възходящата угриженост на демократите по отношение на даването на повече пари на Израел във войната му против " Хамас " в Газа.

Някои предизвестяват, че може да отнеме месеци , с цел да се реализира консенсус за договорка, която да завоюва поддръжката на болшинството от републиканците на Джонсън.

" Това може да се забави ", сподели републиканският пълководец Рон Бонджан, някогашен старши асистент в Камарата на представителите, добавяйки, че няма да се изненада, в случай че договарянията се проточат до началото на юли.
 Зеленски изиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна
Зеленски изиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент се оплака от " съветския въздушен гнет "

Редица демократи допускат, че биха могли да отхвърлят предлагането за премахване на Джонсън , в случай че пакетът от помощи за Украйна обезпечи съответно облекчение за раздраната от война нация. Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис се заигра с концепцията обществено.

Джонсън сподели пред Fox News тази седмица, че Камарата ще продължи напред по нов пакет, " когато се върнем след този работен интервал " и че чака да включи помощ под формата на заем, разпореждания, позволяващи изземването на съветски активи и обновяване от износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати.
 Украйна: Тръмп да си спомни за Рейгън, той не би изоставил Украйна
Украйна: Тръмп да си спомни за Рейгън, той не би изоставил Украйна

Йермак, остана убеден, че помощта за Украйна в последна сметка ще бъде утвърдена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР