„Вътре в половете има повече различия, отколкото между половете.“ А.

...
„Вътре в половете има повече различия, отколкото между половете.“ А.
Коментари Харесай

Жени, обичайте жените!

„ Вътре в половете има повече разлики, в сравнение с сред половете. “ А. Барнет

Нуждата от равнопоставени връзки сред мъжете и дамите е неспирна тематика за размисъл и диалог от много време.

Желанието на дамите да имат своето право на избор, своето пълноправно място вкъщи, своята опция за пълноценна изява в обществото, на работа, да бъдат ценени и възнаграждавани съответно и заслужено, да не бъдат подценявани и омаловажавани техните умения и старания, има своите безспорни учредения. И благотворни промени във всяка една от тези области към този момент са налице.

 f Thinkstock

Обичайно в основата на този проблем - античното несъгласие сред мъжете и дамите, се слагат предубежденията на мъжа към дамата, мъжката мощ и власт, които, проявени по несъответстващ метод, обезсилват и обезсърчават дамата в устрема й към пълноправно наличие и свободна, смела житейска изява.
 Вдъхновяващата ароматна композиция за специфичните дами Edna предлага Вдъхновяващата ароматна композиция за специфичните дами
Дали обаче ние, дамите, имаме справедлива и почтена визия в каква огромна степен компликациите пред нас в съвсем всички области са създавани и от дами? Дали си даваме задоволителна сметка за осъзнатото и неосъзнатото съревнование посред ни, за явната и скритата конкуренция, за мъчителното опълчване сред майката и брачната половинка, сред младата и старата, остарялата и новата, опитната и начинаещата, красивата и нехаресващата себе си, уверената и неуверената – мъчно е да изброим всички области, в които това неточно за всички участници „ съревнование “ може да откри и постоянно открива своята „ плодородна “ почва...

 f Thinkstock

Предполага се, че през Средновековието в тъй наречените „ лов на вещици “ са избити голям брой красиви, умни, чаровни дами – нарочвани и от други дами, които не са могли да се помирят с тяхната различност и мощ...

А сериозното и изключително недобронамереното отношение на дамите една към друга уязвява не толкоз една съответна жена, колкото самата женска същина, подронва надълбоко и трайно престижа на дамата както в личните й, по този начин и в мъжките очи.

 f Thinkstock

Съзнателното и изключително подсъзнателното нападателно отношение на една жена към друга стъпва върху неуважението, което ние, дамите, от време на време демонстрираме сами към себе си, на ежедневното, битово принуждение, на което постоянно сами се подлагаме, на страха, неувереността, от време на време нежеланието да бъдем независими, изключително когато сме в партньорска връзка, на неумението да пазим деликатно и нежно, само че уверено своето пространство, време и ползи.

 f Thinkstock

Добре е да помним, че отношението на един мъж към дамите е мощно повлияно точно от отношението на околните му дами, изключително на тези, които са го отгледали, както към тях самите, по този начин и към другите дами – изключително към тези, с които са в някаква конкуренция.

Затова - дами, да обичаме и да ценим мъжете. Но да обичаме и да ценим и себе си. И не по-малко да обичаме, ценим и поддържаме дамите, с които животът трайно или краткотрайно ни среща. Именно доброжелателността, разбиращото и милостиво женско отношение към Жената може да подкрепи трайната и дълбока смяна в отношението на Мъжа към нея.

Защото уважението и приемането, с цел да се случат в живота ни, първо би трябвало да намерят дом в мозъка, очите и сърцето ни.

 f Thinkstock

Още от Илиана Смилянова:
Любов, наречена ненавист: от плебей на гнева към създател на живота Любовна спекулация с колегата - задача допустима Смелостта да преживееш гибелта Работим ли или роботим: дано си отдъхнем, с цел да не издъхнем Надеждата не умира последна: гибелта е отводът да се променяме Какво значи да обичаш себе си?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР