Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5

...
Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5
Коментари Харесай

Ватикана затваря своите музеи от 5 ноември

Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5 ноември в продължение на един месец, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Те цитират известие за медиите на пресслужбата на светия трон.

" В сходство с с разпорежданията на италианските управляващи, подбудени от епидемиологичната конюнктура, от четвъртък, 5 ноември, ще бъдат затворени ватиканските музеи и музеите на папските вили, а също по този начин ще бъдат спрени археологическите разкопки " се споделя в известието. По-рано стана известно, че италианският министър председател Джузепе Конте е подписал нов декрет за въвеждане на спомагателни ограничаващи ограничения по отношение на пандемията. Сред тях попадат затварянето на музеите и на изложбените зали на цялата територия на страната. Действието на документа ще бъде в действие до 3 декември.

По време на първата вълна от пандемията ватиканските музеи, които са значим източник на доходи за хазната на папския град-държава, бяха закрити за интервал от съвсем три месеца. Те бяха тържествено наново открити на 1 юни и бяха посетени през летния интервал от хиляди туристи. Но потокът беше доста по-малък от нормалния, при който посещаемостта доближаваше над 20 хиляди души дневно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР