ВАТИКАНЪТ (АП) — Ватикана в понеделник обяви операциите за смяна

...
ВАТИКАНЪТ (АП) — Ватикана в понеделник обяви операциите за смяна
Коментари Харесай

Ватикана обявява операциите за смяна на пола, сурогатното майчинство и теорията за пола като сериозна заплаха за човешкото достойнство

ВАТИКАНЪТ (АП) — Ватикана в понеделник разгласи интервенциите за промяна на пола и сурогатното майчинство като сериозна опасност за човешкото достолепие, поставяйки ги наедно с абортите и евтаназията като практики, които нарушават Божия проект за човешкия живот.

Офисът за доктрината на Ватикана издаде „ Безкрайно достолепие “, декларация от 20 страници, върху която се работи от пет години. След значително преразглеждане през последните месеци, той беше утвърден на 25 март от папа Франциск, който подреди публикуването му.

В своя най-търпеливо предстоящ раздел Ватикана повтори отхвърлянето на „ теорията за пола “ или концепцията, че човек полът може да се промени. В него се споделя, че Бог е основал мъжа и дамата като биологично разнообразни, обособени същества и се споделя, че те не би трябвало да се занимават с този проект или да се пробват „ да създадат себе си Бог “.

„ Следва, че всяка интервенция за смяна на пола, като предписание, рискува да заплаши неповторимото достолепие, което лицето е получило от момента...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР