Ватикана заяви днес, че от понеделник ще отвори музеите си,

...
Ватикана заяви днес, че от понеделник ще отвори музеите си,
Коментари Харесай

След 88 дни Ватикана отваря Сикстинската капела и другите си музеи

Ватикана съобщи през днешния ден, че от понеделник ще отвори музеите си, в това число фамозната Сикстинска шапка, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Музеите на Ватикана бяха затворени в продължение на 88 дни поради ограничаващите ограничения, въведени по отношение на пандемията от ковид.

Това е най-дългият интервал, през който ватиканските музеи са били затворени, след Втората международна война.

Посетителите ще могат да преглеждат изложените в музеите сбирки от понеделник до петък, само че ще би трябвало авансово да резервират билетите си. За визитите ще се провежда и специфичен график, с цел да няма прекомерно огромни скупчвания на хора едновременно, отбелязва Франс прес.

Уредниците на музеите са употребявали провокираното от ковид затваряне за осъществяване на действия по поддръжка и реституция.

Извършено е да вземем за пример подробно разчистване на стенописите от 15-и век в Сикстинската шапка, която се посещава от към 6 милиона души годишно.

" Музеите на папата ви чакат на драго сърце ", се споделя в изказване на музеите.

Отварянето на ватиканските музеи идва след решението на Италия да разхлаби коронавирусните ограничавания, като всички области в страната като се изключи пет от понеделник са в жълта категория, т.е. нискорискова. Това разрешава на питейните заведения и заведенията за хранене, както и на музеите, да отварят в дневните часове.

Очаква се от понеделник да отворят и Римският конгрес и Колизеумът.

В цяла Италия обаче продължава да е в действие вечерен час, а обслужването на маси в заведенията за хранене и питейните заведения би трябвало да завършва в 18 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР