Ватикана ще започне разследване срещу френския кардинал Жан-Пиер Рикар, който

...
Ватикана ще започне разследване срещу френския кардинал Жан-Пиер Рикар, който
Коментари Харесай

Ватиканът разследва френски кардинал за блудство с 14-годишно момиче

Ватикана ще стартира следствие против френския кардинал Жан-Пиер Рикар , който по-рано тази седмица призна, че е направил полово посягане над 14-годишно момиче преди десетилетия , предава Ройтерс.

Говорителят на Ватикана Матео Бруни сподели в петък, че предварителното следствие ще стартира, откакто бъде открит най-подходящият човек с " нужната самостоятелност, безпристрастност и опит ", който да го извърши.

Той добави, че Ватикана взема поради обстоятелството, че френските правосъдни управляващи са почнали следствие по случая.

Разследването на Ватикана няма да стартира съществено, до момента в който следствието на френските цивилен управляващи не завърши, тъй че това което бъде открито да може да се употребява за сведение.

По-рано тази седмица 78-годишният Рикар призна за това действие , което съгласно него се е случило преди 35 години , когато е бил енорийски духовник.

Рикар, който беше архиепископ на Бордо от 2001 година до 2019 г . и беше създаден в кардинал през 2006 година от някогашния папа Бенедикт, изиска амнистия и сподели, че ще се отдръпна от функционалностите си и ще бъде разполагаем на гражданските и църковните управляващи.
 Бивш инспектор на Ватикана съди Светия трон за непозволено уволняване
Бивш инспектор на Ватикана съди Светия трон за непозволено уволняване

Той изиска обезщетение от 9.3 милиона евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР