Ватикана съобщи , че папа Франциск ще посети Казахстан през

...
Ватикана съобщи , че папа Франциск ще посети Казахстан през
Коментари Харесай

Папата ще посети Казахстан

Ватикана заяви, че папа Франциск ще посети Казахстан през септември за международен междурелигиозен конгрес, на който е допустимо да се срещне с ръководителя на Руската православна черква (РПЦ) патриарх Кирил, съобщи AP.

Срещата с патриарх Кирил би била от огромно значение, като се има поради, че съветският набожен водач поддържа нахлуването на Русия в Украйна. Франциск анулира планувана за юни в Ерусалим среща с Кирил поради дипломатическите последствия от тази позиция на ръководителя на РПЦ. Франциск е отправял рецензии против опустошението, породено от войната, само че се стреми да избегне спор с Кирил, който би обезсмислил десетилетията на разговор с РПЦ. Светият отец и патриарх Кирил се срещнаха за първи път в Хавана през 2016 година и това беше първата сходна среща сред папа и съветски патриарх от хилядолетие насам.

За пътешестване на папата в Казахстан се заприказва още през април. По това време папа Франциск организира видеоконферентен диалог с казахстанския президент Касъм-Жомарт Токаев. След това обаче Светият трон не удостовери дали Светият отец има намерение да взе участие в срещата на представителите на разнообразни международни религии, планувана за 14 и 15 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР