Вастон 2“ е един от основните доставчици на риба за

...
Вастон 2“ е един от основните доставчици на риба за
Коментари Харесай

350% ръст в оборота и нова производствена база за българска компания, партньор на Лидл България

„ Вастон 2 “ е един от главните снабдители на риба за Lidl, като по едно и също време с това осъществя и експорт за веригата

 

 

17 октомври 2023 година, София. „ Вастон 2 “ е българска компания, сътрудник на Лидл България за доставка на риба и рибни артикули повече от 12 години, през които съумява да усили оборота си над три пъти. Освен забележителен растеж, с помощта на взаимното партньорство, компанията построява напълно нова индустриална база с инвестиция от 3 млн. лева и осъществя експорт в комерсиалната мрежа на веригата.

 

„ Вастон 2 “ е една от над 240 български компании, с които Лидл България работи за доставка на артикули. Сред главните артикули, които доставя, са пъстърва, сьомгова пъстърва, ципура, лаврак и разнообразни замразени риби.

 

„ Израснахме дружно с Lidl на пазара в България. Разширяването на бизнеса на веригата в страната и нуждата от все по-големи количества и многообразие от артикули ни доведоха до решението да влагаме над 3 млн. лева в нова индустриална база. Това ни разрешава да работим по най-високи индустриални стандарти и да осигуряваме на българския консуматор качествена и свежа продукция при все по-голямо търсене на риба “, съобщи Христо Георгиев, съучастник и шеф на „ Вастон 2 “.

 

Базата на компанията е ситуирана в Костинброд и разполага с огромен потенциал и съвременно съоръжение, което подсигурява високотехнологични решения и най-високо качество на индустриалния развой. По условие на Lidl, което важи за всички снабдители на артикули под лични марки на веригата, „ Вастон 2 “ е сертифицирана по IFS – интернационално приет стандарт, с който фирмите за преправка и пакетиране на храни подсигуряват високо качество и сигурност на своите процеси и артикули.

 

За качеството на рибата в Lidl способства и мониторинговата стратегия Codex Verified, която следи качество, сигурност, прохлада и непорочност на продукта. Lidl е единствената компания на пазара с сходна мониторингова стратегия за рибата. В рамките на програмата рибните артикули подлежат на ежемесечни лабораторни проучвания по редица критерии, за част от които към момента няма нормативни условия, само че компанията следи превантивно.

 

„ Работим с “Вастон 2 “ през цялото време на Lidl в България и сме дружно към този момент толкоз години, тъй като имат забележителен опит в търговията с риба, разполагат с построени контакти с одобрени снабдители по света, както и извънредно добра логистика, която им разрешава бързо и сполучливо да доставят за нас висококачествени артикули. Към момента те обезпечават за Lidl половината от продуктите, които предлагаме непрекъснато в асортимента, и 54% от оборота на рибата. Те са и една от фирмите, които се възползваха от опцията да изнасят в европейската комерсиална мрежа на Lidl„, сподели Любен Стойчев, който е част от екипа на „ Стоково доставяне “ в Лидл България, където се грижи за доставките на прясно месо и риба.

 

Първият експорт на „ Вастон 2 “ взаимно с Лидл България е през 2016 година първо в Гърция, а по-късно и в Румъния. За интервала 2018-2020 година износът, който компанията осъществя, доближава към 20% от оборота им.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР