"Васко Василев - зад сцена" е биография в снимки, която

...
"Васко Василев - зад сцена" е биография в снимки, която
Коментари Харесай

Биография в снимки представя цигуларя Васко Василев

"Васко Василев - зад сцена " е биография в фотоси, която на 240 страници показва известния български цигулар. Премиерата ще бъде на 7 октомври, оповестиха издателите от "Книгомания ".

"От цялата каша и неразбория с вируса по света през последните месеци, се оказа, че можем да намерим форма на другарство даже и в това ", споделя Василев. Той показва, че планът е осъществен с помощта на концепцията на фотографа Христо Русев.

"Христо пътува с мен в Англия, Испания, Япония и по време на последното турне в България и улови мигове, които имат всички шансове да се окажат исторически от позиция на музиката в новата международна обстановка ", споделя музикантът и добавя, че да се довери на Русев за фотоалбума е едно от най-верните решения, които е взимал.

"Харесвам всеки кадър в него, тъй като е достоверен и с доста меродавен взор не просто към работата ми, а и към същността ми, споделя Васко Василев. Финалната селекция е същинска моментна фотография на година от живота ми. Да пътувам в разнообразни страни, да работя с разнообразни музиканти, да изсвирвам в разнообразни жанрове, да срещам и нова, и непозната аудитория - това е смисълът на моя живот ".

"Това научих от Васко - че където и да си, би трябвало да си там на 100 % ", споделя Русев. "Каквото и да правиш, дали ще свири в "Ковънт гардън " пред изискана аудитория или в крайните квартали в някой испански град за стара жена и нейното куче - Васко се раздава на 100 % ", добавя той.

Христо Русев е роден в Пловдив през 1994 година Занимава се с снимка от 11 години. Работи като фотожурналист на свободна процедура с интернационалните медии. Специализира в региона на обществените проблеми и театрални изкуства. През последните пет години прави фоторепортажи в над 20 страни, а негови фотоси са поместени в "Тайм ", "Ню Йорк таймс ", "Гардиан ", "Вашингтон пост ", "Уолстрийт джърнъл ", Би Би Си, Си Ен Ен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР