Васко Василев пропътува пътя от Валенсия до България, въпреки Ковид

...
Васко Василев пропътува пътя от Валенсия до България, въпреки Ковид
Коментари Харесай

Васко Василев свири по върховете на Пирин за Световната купа по ски и Световното младежко първенство |

Васко Василев пропътува пътя от Валенсия до България, макар Ковид рестриктивните мерки, с цел да свири на вълшебната си цигулка по снежните върхове на Пирин! Той постоянно е впечатлявал освен с гения си, само че и с любовта си към България и нейните прелестни кътчета.

Вдъхновението му този път идва от Пирин планина, където прекарва три дни от изгрев слънце до късно през нощта на белоснежните писти. Начинанието си приключва, облечен единствено с костюм, каращ ски, свирейки на извънредно скъпата си цигулка Калкани от 1714 година „ Зима ” от " Годишните времена " на Вивалди.

„ Няма по-безценен спомен от изгрева в Пирин, под връх Тодорка, когато малко след 7 ч. сутринта виждаш по какъв начин се разсънва природата. Усещането е нереално - по едно и също време приземяващо и галактическо. Възможността да стана очевидец на това три следващи сутрини намирам за огромен подарък и благодаря на Юлен за поканата да споделя хубостта на българската природа посредством музика “, споделя Васко Василев.

 Снимка: Иван Обрейков

Всичко това Маестрото прави с съответен мотив - точно тук този уикенд ще се проведат стартовете за Световната купа в гигантския слалом за мъже, а от 1 до 10 март 2021 година - и Световното състезание за младежи по ски алпийски дисциплини. Специално видео, което мигновено се трансформира в шлагер в обществените мрежи, бе публикувано тъкмо в 12:00 ч. в петък. То развива ексцентрична концепция, показвайки красиви, спиращи дъха панорамни фрагменти от връх Тодорка, Вихрен, Кутело, Стражите, околност „ Платото ”, „ Бъндеришка поляна ”, Банско, всички те - озвучени от прелестна музика.



„ Няма да укривам, че беше същинско предизвикателство, безусловно мъчително и за цигулката и за пръстите ми, само че имах чувството за целокупност с неописуемата мощност и хубост на върховете към себе си ”, споделя Васко Василев.

Музикалният декор и персоналното му наличие с цигулка в ръка внасят хармония и жанр, като за следващ път можем да покажем с горделивост Пирин планина и България и да напомним, че те са желана интернационална туристическа дестинация и сполучлив хазаин на доста празници на зимните спортове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР