Васил Василев-Зуека за първи път призна, че бил в депресия

...
Васил Василев-Зуека за първи път призна, че бил в депресия
Коментари Харесай

Васил Василев- Зуека: Актьорството не ми липсва

Васил Василев-Зуека за първи път призна, че бил в меланхолия след преместването си в Испания. Трудностите го връхлетели през лятото, когато хората спрели да купуват картините му.

„ Тогава не знаех, че това е слаб сезон, тъй като хората харчат парите си по почивки ”, изясни самоукият художник. Днес фамилията му се устоя на 70% от неговите картини, като брачната половинка му Ани му оказва помощ всекидневно. Докато бяха в България, Ани работеше като асистент-режисьор в продукциите на Маги Халваджиян, в които се уреждаше около брачна половинка си. Явно в Испания и тя се преквалифицирала като художник.

„ На мен в действителност актьорството не ми липсва - нито спектакъл, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с облици през платната запълва тази дупка, която би се отворила, в случай че върша нещо друго. Трудно е, само че се оправяме. Хората, Слава богу, харесват картините и даже в рецесия си разрешават да ги купуват, само че с Ани би трябвало да бъдем гъвкави от позиция на рисуването като бизнес. Ако не е Ани, аз няма да мога да рисувам по толкоз доста ", не крие благодарността си Зуека.

След като две години той настойчиво криеше къде тъкмо живее, в изявление за Би Ти Ви сподели скромния си дом в испанското градче Алтея на Средиземно море. Там той живее към този момент четири години със брачната половинка си Ани и 10-годишния им наследник Стефан. Там Зуека има и двама племенници.

„ Когато човек приема една тежка смяна за себе си, да смени страната, постоянно е по-добре да имаш човек там. Мисля че постоянно съм жиял на море въпреки да съм живял в София и да съм от Сливен ", споделя той.

Племенниците му са деца на сестра му, която остана най-близката кръвна родственик на някогашния водещ след гибелта на майка им. Тя си отиде през 2023 година и артистът дойде в родния Сливен, с цел да я погребе тайно. Баща му си отиде преди години, а след гибелта на родителката си Зуека има все по-малко аргументи да cе връща у нас. Затова и не се колебал дълго, когато решил да напусне България.

„ Човек би трябвало да бъде съдбоносен. Няма значение дали е мощен темперамент или не. Някои хора споделят „ но ти си доста мощен темперамент ”, в противен случай — не съм. Въпросът е, че когато човек взима решение, той би трябвало да е наясно, че ще го гони. Когато човек има цел, той се бори елементарно ”, безапелационен е той.

Стефан се приспособил доста по-лесно към живота в чужбина. Тук сме главно поради дребния, с цел да може да получи положително обучение в спокойна среда ”, изяснява загриженият родител, който стана баща за повторно на близо 50 години.

Дъщеря му Девина от връзката с актрисата Нина Димитрова не възприема трагично раздялата с баща си, тъй като тя също живя надалеч - бе студентка в Англия преди коронавирусът да спре живота. Тя отраснала на път с турнетата на спектакъл “Кредо ”, в който майка й към момента работи.

„ Не е значимо къде живееш, а какво мислиш ", уверена е тя. „ Просто се е преместил, без значение от своите години. Родителите ми постоянно са пътували доста, а моето място беше в мазетата, където най-вече играеха. Идвахме в София единствено да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята ", пошегува се тя в едно от редките си телевизионни изявленията.

Зуека харесва, че щерка му е космополитна натура и не се тормози за нея. Двамата дълго време имаха компликации в общуването откакто артистът се изнесе от фамилния дом и заживя с младата Ани. Девина даже не се появи на сватбата на татко си през 2017 година, когато му кумуваха Димитър Рачков и Мария Игнатова. Днес обаче са изгладили връзките си и Девина ръководи уеб страницата, посредством който татко ѝ предлага картините си в интернет.

„ Аз рисувам хрумвания и най-много театрални хрумвания. Затова някои картини наподобяват на илюстрации. Цял живот това съм правил - учил съм се да върша разбори и върша театрални, кино и телевизионни облици ", изяснява някогашният водещ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР