Васил Василев-Зуека е гореща тема тези дни не само в

...
Васил Василев-Зуека е гореща тема тези дни не само в
Коментари Харесай

Зуека започва живота си наново във Валенсия! Актьорът напусна родината, след като Слави дойде на власт

Васил Василев-Зуека е гореща тематика тези дни освен в България, само че и в Испания, където има стотици сънарочници. Известният артист, жена му – режисьорката Ани Вичева , и синът им – първокласникът Стефан, ще живеят край Средиземно море. Най-вероятно е тримата да са се открили в региона Валенсия, където от дълго време имат близки и постоянно им вървят на посетители.

Семейството напусна родината още при започване на лятото, като тогава Зуека показа, че задълго ще се изнасят от България, само че разумно спести отговорите на въпросите към новия сезон на „ Нова “, написа „ Галерия “.

Той даже e отклонил предлагането на известния режисьор Стефан Командарев да стартира фотоси в новата му градска драма „ Ало “, която продължава тематиките за безумията в българския модел от предходните две ленти в самобитната трилогия - „ Посоки “ и „ B кръг “.

„ Ало “ ще бъде първият филм на Командарев без Зуека , който му е кум. Известният тв водещ не е поискал да одобри офертaтa и на Маги Халваджиян, за който не е било никакъв проблем Зуека да долита от Испания за лайфовете на „ Маскираният артист “ 3.

Maecтpoтo на драмата и комедията обаче е безапелационен, че желае да стартира живота си в Испания без стрес и маратони сред летищата. Зуека няма и финансови проблеми - той интензивно продава авторските си картини, а из диаспората се приказва, че заможните и интелигентни нашенци на иберийския полуостров към този момент са луднали по творенията му. В обществените мрежи не липсват думи на екстаз като тези на дама с името Мари, която съпоставя своето „ богатство “, нарисувано от Зуека , с любовта от пръв взор, която е изпитала към шедьовър на Винсент ван Гог.

Въпреки че Зуека към момента няма формален арт дилър, той печели сполучливо - в случай че при започване на кариерата му цената на негово произведение стартира от 600 лв., то в този момент тя е тройна и четворна. Всъщност точно желанието да запуши пробойните във фамилния бюджет е една от аргументите Зуека да се отдаде на четката и боите.

Той е споделял, че след клопването на кепенците пред арт съсловието поради корона рецесията стартира да се чуди по какъв начин ще обслужва заемите си. А когато през есента на 2020 галеристката Радост Коцева му предлага да направи галерия с работите му в пловдивската си изложба U.P.A.R.K., артистът първо е извънредно сюрпризиран. След това бързо превърта през мозъка си опцията да покрие някой и различен разход с парите от възможните продажби и се навива.

Но има още нещо - Зуека стартира да рисува малко след гибелта на татко си, който е имал същия гений. Василев даже допуска, че събитията са свързани на езотерично равнище. И не крие, че таман прекарването пред платното го избавя през локдауна от депресията, която би го трансформирала в неприятен и непоносим човек. Не се вълнува от мнението на сеирджиите в интернет, припомняйки, че всеки актьор предлага продукта си, с цел да го продаде, а не с цел да дочака пояснение в обич.

Сега в Испания Зуека е пред татива от заран до вечер, въодушевен от изконните всемирни тематики любовта, фамилията, свободата, поклонението пред изкуството, а жена му Ани подхваща бизнес в пристанищния град. Актьорът споделя, че авансово „ вижда “ концепциите за творбите си по този начин, както е привикнал да го прави под прожекторите. Признава, че има страховит нюх към материалите - евентуално още веднъж по завещание от татко му, изтъкнат строител. Действа динамично и с приятност. Неслучайно за 6 месеца основава 300 картини с съвсем стопроцентова реализация на интернационалния пазар.

Сред обичаните гeрои, решени в неподражаемия му жанр, гравитиращ към магическия натурализъм, е освен Дон Кихот, а и постоянно спасяващият се от поглъщане Мюнхаузен.

Васил Василев от много време почита барона, който постоянно самичък се измъква за косите от всяко житейско тресавище. Всъщност Зуека от десетилетия насам следва градивния образец на Мюнхаузен, макар че това всякога води до „ произвеждане “ на вести с привкус на сензация.

Решението на Зуека да напусне родината си съответствува със спечелването на изборите от Има Такъв Народ и неговия някогашен сътрудник Слави Трифонов . Актьорът не крие разочарованието си от политическата конюнктура сега и грешките, които някогашните му сътрудници са създали.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР