Васил Василев покани режисьора Александър Морфов да постави нов спектакъл

...
Васил Василев покани режисьора Александър Морфов да постави нов спектакъл
Коментари Харесай

Василев разпали с нова сила войната си с Морфов

Васил Василев предложения режисьора Александър Морфов да сложи нов театър през 2027 година По всичко проличава, че позатихналата обществена борба сред шефа на Народния спектакъл Васил Василев и уволнения от него режисьор Александър Морфов, се възобновява с нова мощ.

 

Този път залпът пристигна от страна на шефа, който тъкмо преди година уволни дисциплинарно Морфов за уронване на престижа на театъра. Оттогава режисьорът не е поставял на никое място в страната, а постановките му, бяха свалени от афиша на Народния.

 

„ Александър Морфов постоянно може да заповяда на сцената на Народния спектакъл. Отправям му покана от вашия ефир за план, който може да осъществя през 2027 година, когато е свободно, тъй като програмата ни е доста динамична. Не може да живеем единствено на остарели лаври в това забързано всекидневие. Това предизвикателство насочи в ефир Васил Василев към известния режисьор Александър Морфов.

 

Директорът на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ насочи тази оферта към Морфов по време на свое телевизионно изявление. През 2027 година в действителност изтича мандатът на Василев на поста.

Директорът е създал репертоарната политика до тогава и в нея като режисьори попадат имената на Диана Добрева, Галин Стоев, Явор Гърдев и на задгранични режисьори. Името на Морфов липсва.

В Народния спектакъл само гостува неговият финален към този момент театър – „ Антигона, който той сложи в Драматичния спектакъл в Плевен.

 

По подигравка на ориста тази режисура бе направена там по покана на Васил Василев, който преди да оглави Народния, бе шеф на Плевенския спектакъл. А връщането на Морфов в Народния спектакъл бе измежду главните обещания на Василев при кандидатстването му за началник на академичната натрупа в София. Той го направи основен режисьор, само че назначението на пиара на Движение за права и свободи и ексдепутат от придвижването Велислава Кръстева за медиен консултант на Народния, обостри връзките сред шефа и режисьора на „ Хъшове “. Александър Морфов надраска вратите на Василев и Кръстева в символ на митинг. В последна сметка Кръстева напусна сама, а Морфов бе уволнен.

Инфо: Уикенд

Тагове: Васил Василев народен театър Александър Морфов директор режисьор Велислава Кръстева
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР