Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил

...
Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил
Коментари Харесай

Столична община: Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство

Васил Терзиев не е нарушил настоящото законодателство и е спазил всички условия на Закона за локалното самоуправление. Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията ". Това декларират от Столична община по отношение на постъпила тъжба в Общинската изборна комисия (ОИК) за евентуална несъответственост на кметската служба на Васил Терзиев поради дяловото му присъединяване във компания, съобщи БГНЕС.

Той е спазил всички условия на Закона за локалното самоуправление, декларират от Столичната община

" Васил Терзиев не е нарушил настоящото законодателство и е спазил всички условия на Закона за локалното самоуправление. Ще окажем цялостно подпомагане на институциите за изясняване на обстоятелствата и събитията ". Това декларират от Столична община по отношение на постъпила тъжба в Общинската изборна комисия (ОИК) за евентуална несъответственост на кметската служба на Васил Терзиев поради дяловото му присъединяване във компания, съобщи БГНЕС.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 година, Васил Терзиев излиза от миноритарното си присъединяване в сдружението, в което не е изпълнявал управническа функционалност, с контракт за прекачване на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев в действителност престава да бъде притежател.

Отговорност на сдружението, от което той излиза месец преди встъпването си в служба, е да отрази измененията в Търговския указател, декларират още от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Жалбата е неоснователна, тъй като действието на контракта за прекачване на дялове настава с постигането на единодушие, а съгласно Закона за комерсиалния указател вписването на променените условия има единствено оповестително и защитно деяние, показват още от общината.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР