“Васил и Калина са имали любов, която невинаги е била

...
“Васил и Калина са имали любов, която невинаги е била
Коментари Харесай

Васил и удушената Калина планирали сватба

“Васил и Калина са имали обич, която не всеки път е била общоприета като отношение един към различен. Може би довечера са опитали нещо по-различно, което е нещо ново за моя клиент. ”

Това сподели през вчерашния ден Христо Чолаков, юрист на Васил Василев, обвинен за убийството на приятелката си Калина. 25-годишната хубавица беше открита гола и удушена в жилището си в столичния кв. “Банишора ” в сряда, а приятелят ѝ Васил бе задържан за убийството.

Заради интимни секрети съдът засекрети съвещанието по мярката за неотклонение на Василев, който се разплака, до момента в който го отвеждаха към залата с белезници. Той продължава да твърди, че не си спомня нищо от нощта на убийството. Според прокуратурата и лекарите, които са му правили психиатрична експертиза, това е защитна реакция. Преди да засекрети съвещанието, съдията даде да се разбере, че експертизата на Васил Василев не дава отговор на въпроса имало ли е полови отклонения. Във вторник вечерта обвиненият бил на работа в ресторанта, където е готвач. Там стоял прав и имал проблеми с краката. Затова си купил два блистера успокоителни. С Калина се чули по телефона. Поръчала му да купи уиски.

“Според мен е изпаднал в потрес от това, което е направил. Василев дава пояснения пред лекарите, които са го освидетелствали. Спомня си, че са били двамата с Калина, имало е сантиментална вечеря и спор за есемеси. Алкохолът в кръвта му е 0,4 промила ”, сподели прокурор Иван Тасков след съвещанието на съда. Той описа още, че Калина е имала табиет да се обажда на майка си всяка заран, а в сряда е пропуснала и никой не е знаел какво се случва.

“Не е имало спор за есемеси. Василев е знаел паролите от телефоните, компютъра и всички стратегии за връзка на Калина. Не е имало мотив за ревнивост ”, съобщи юрист Чолаков. Той приказвал с родителите на клиента си. От тях знае, че Васил и Калина са били сгодени и са възнамерявали женитба. Бащата на убитото момиче споделил в показанията си, че е очаквал това да е мъжът на щерка му. Васил се чувал постоянно с родителите на Калина и с баба ѝ.

След като писал на татко си, че ще се самоубие, Васил взел въздушен револвер и се прострелял в ръката и в шията. Едната сачма изплюл в полицейската кола, само че другата още била в тялото му, изясни Чолаков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР