Васил Драголов е една от големите легенди на Берое и

...
Васил Драголов е една от големите легенди на Берое и
Коментари Харесай

Васил Драголов пред Efirbet: Събраните от кол и въже чужденци провалят Левски

Васил Драголов е една от огромните митове на Берое и едно от златните момчета от незабравимата за почитателите в града на липите 1986 година. Тогава Драголов е с голяма заслуга за извоюваните златни медали, като вкарва и последния гол за своите за сезона, който узаконява единствената шампионска купа за тима до момента. Васил Драголов е играл също и за Левски, и е измежду „ сините “ играчи с два гола в един мач против безконечния зложелател ЦСКА. Бил е също част от националния тим на България на финалите на международното състезание в Мексико през 1986 година.
В извънредно изявление за Efirbet.com Васил Драголов разяснява неволите на Берое, Левски, родния футбол и националния отбор.
Г-н Драголов, в последните четири мача във всички шампионати Берое е без победа и с три следващи загуби. Защо се получи по този начин?
Слабо играем, футболистите не дават максимума от себе си. Най-добрият им мач беше против Лудогорец, само че и в него играха единствено 30 минути през първото полувреме.
Вашето пояснение за футболната отпадналост?
Една от аргументите е, че чужденците ни са посредствени. Много от тях не са си намерили тимове и са пристигнали тук, с цел да ги създадем велики. Сега ще изкарат, че са били контузени, с цел да оправдаят привличането им. А те нито покачиха класата ни, нито имаме по-добри резултати.
Но в тима има задоволително българи?
Има, само че я няма положителната организация на играта, в доста малко минути от мачовете играем като тим, което е извънредно незадоволително. Срещу Славия да вземем за пример поведохме, след това изтървахме 2-3 положения, бяхме на равнище 10-15 минути и спряхме. През второто полувреме вместо да ги довършим, се прибрахме откъм гърба, най-после ни изравниха и изгубихме две точки. Това един сериозен тим не би го позволил.
Берое е трети по бюджет, само че наподобява таванът му е петото място?
Ще приключим на пето място, тъй като не може да изместим Арда от четвъртото. Ако паднем и на „ Лаута “ обаче, има заплаха да се сринем. Това ще е спомагателен удар върху самочувствието и увереността на играчите.
Кой е главният проблем на обичания Ви клуб?
Глобалният проблем е, че в управлението никой не знае по какъв начин се ръководи професионален клуб. Проблемът може елементарно да се реши, в случай че в управата влязат нови хора, които имат управленчески и мениджърски качества, и могат да управляват футболен клуб. Не е казано, че би трябвало да са от Стара Загора.
Страдате ли, като гледате по какъв начин Берое се мъчи на терена?
Не ми е прелестно, само че за мен това не е Берое. Няма беройци в тима, както постоянно е било. Едно време Берое беше мощен, тъй като разчиташе на свои фрагменти. Вземахме и млади играчи извън, само че те още като юноши започваха да играят при нас и одобряваха идеята „ Берое “ на драговолно. Много бих се радвал, в случай че водещите играчи при нас не са чужденци, а фрагменти от школата ни и други българи.

Като казахте школата, тя не създава ли футболисти за представителния отбор?
Школата ни е покруса. Там са единствено „ експерти “ от други градове, които разчитат напълно на компютърни умения. По електронен път сортират „ гении “, по профил на играчи и CV. Вместо да стоят в кабинетите, да излязат от базата, и да идат да гледат мачове на младите. В елитните групи, по градове и села, да вървят и по учебните заведения. Ако създадат всичко това, ще имат по-големи благоприятни условия за първокласен асортимент.
Г-н Драголов, Вие бяхте и футболист на Левски. Как виждате „ сините “ в този момент?
Там проблемите са сходни с нашите в Берое. В Левски чужденците са събрани от прът и въже. Не стават. Само Робърта е стока. Чужденците провалят Левски.
Очакваше се Левски да е по-добър от есента с новите попълнения и след една пълноценна зимна подготовка, само че не се получава?
Как да се получи, като пазарят на кг. Вместо да хвърлят парите си напразно за анонимни легионери, да постановат млади българи.
На кое място ще приключи Левски?
Ще се борят за седмото, макар че Царско село и ЦСКА 1948 имат по-големи шансове да го заемат. Казвам го, тъй като предвид на програмата и положението на тимовете, Черно море е любимец за последния тим, който ще попълни шестицата.
Харесва ли Ви футболът, който се играе у нас?
Няма прогрес. Ниско качество, няма какво да видиш. Не е добре за родния футбол, че един тим 10 години подред е на върха. Едно, че няма конкуренция и повече мачове напрегнат, което не води до качество, и второ, в нашия първенец са 18 чужденци. Къде са българите?
Много сте „ сензитивен “ към чужденците, те ли дърпат футбола ни надолу?
Те блокират развиването на перспективните българи. Трябва да се вкара някакво ограничаване за чужденци. Например единствено по трима-четирима от тях да са на терена. Иначе клубовете да си картотекират колкото си желаят чужденци, само че по време на мачовете в игра да не са повече от четирима.
Доста сте сериозен към нашия футбол. Нещо хубаво не виждате ли?
Хубаво ще е, в случай че има повече тимове в провинцията като Арда – там вършат футбол, влагат в база, разполагат с добър треньор и тим, и третото или четвъртото място ще им отива. Хубаво ще е също да виждам повече млади български футболисти с качества като Доминик Янков.
Много тимове проплакаха от съдиите. Наистина ли не свирят по разпоредбите и за какво?
Напротив. Съдийството ни е положително, само че за треньорите и шефовете е най-удобно да си измиват ръцете след загуби с реферите. За мен съдиите в България се оправят по-добре, в сравнение с футболистите.
Какво очаквате от първите три мача на България в квалификациите за международното в Катар против Швейцария, Италия и Северна Ирландия?
Ако вземем точка, ще е триумф.
Защо сте подобен черноглед? Имаме нов селекционер, той ще повика нови играчи, може пък с тях да потръгнат нещата?
Когото и да предложения, несъмнено ще излязат следващите „ дърводелци “, откакто изборът откъм качество е лимитиран.
Много експерти разпореждат очаквания на излезлите от младежкия отбор на България играчи и считат, че ще бъдат част от едно по-добро бъдеще на националния тим?
Много се шуми за тези „ младежи “, само че дано първо да изиграят няколко мача за България в квалификациите и тогава да ги оценяваме и проучваме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР