Васил Божков остава в ареста, реши Софийският градски съд.Съдът прие,

...
Васил Божков остава в ареста, реши Софийският градски съд.Съдът прие,
Коментари Харесай

Васил Божков е опитал да изнасили жена, която му отказала подкуп

Васил Божков остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Съдът одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Васил Божков е направил закононарушенията, за които е упрекнат по отношение на проведените от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях.

Има доказателства, че е предложил подкупи на висши длъжностни лица, като ръководители на Държавната комисия по
хазарта и нейни чиновници, както и че е давал подкупи, с цел да заплаща по-ниски от дължимите такси, да се пречи за издаването на лицензи на негови съперници или пък за се лишават към този момент издадени лицензи на оператори, които Божков не управлява.

Съдът цитира и показания на някогашна председателка на Държавната комисия по
хазарта - Мария Филипова, която твърди, че откакто отказала на Божков да извършва негови поръчки, той направил опит да я изнасили, съобщи Българска национална телевизия.

Съдът не намира, че има заплаха Божков да извърши друго закононарушение, само че има заплаха да се укрие и смята, че най-адекватната мярка е задържане под стража.

По време на съвещанието прокурорът по делото Ангел Кънев изнесе данни, че хазартният необут е поддържал връзка с съветски жители, глобени след анексията на Крим, в това число и с водача на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР