Васил Божков обяви във Фейсбук, че утре екстрадират Георги Попов

...
Васил Божков обяви във Фейсбук, че утре екстрадират Георги Попов
Коментари Харесай

Дубай екстрадира дясната ръка на Васил Божков СНИМКИ

Васил Божков разгласи във Facebook, че на следващия ден екстрадират Георги Попов от Дубай. Той е един от доближените на боса на " Нове Холдинг ".

Попов е упрекнат за присъединяване в проведената незаконна група с водач Васил Божков. И той е получил обвиняванията си задочно, тъй като не е в България. Попов е в Дубай дружно с Божков от края на януари предходната година.

Връщането на тогавашния притежател на футболния клуб Левски слага въпроса дали и Божков, който към този момент е водач на партия " Българско лято ", само че има 18 обвинявания, ще си пристигна в България, написа Блиц.

Георги Попов се водеше притежател на 77% от акциите на сините, които управляваше от името на хазартния необут.



Попов е някогашен конфиденциален помощник на отдел 05 на Управлението за научно-техническото разузнаване към Първо основно ръководство на Държавна сигурност от 1988 година под псевдонима „ Китин”.

Неговата принадлежност към Държавна сигурност е открита и оповестена за първи път от Комисията по досиетата през 2013 година при инспекцията на контролните и надзорните органи на „ Централна кооперативна банка “ АД.Г еорги Попов е тестван в качеството си на член на Надзорния съвет в интервала 2002-2003 година

През 2017 година Комисията го осветява и в качеството му на член на Съвета на шефовете на капиталово сдружение „ Реал финанс” АД (1999-2002).

От 1983 година до 1987 година Попов работи като експерт в „ Индустриално коопериране (подразделение към УНТР) “ – едно от държавните сдружения за прикритие на активността на Научно-техническото разузнаване. От края на 1987 година е на работа в държавната оръжейна компания „ Кинтекс “ като експерт вносна дирекция, където е построил положителни контакти и закалка за идния интервал на прехода.



За конфиденциален помощник на Управление „ Научно-техническо разузнаване” (УНТР) в Първо основно ръководство на Държавна сигурност той е вербуван от майор Йото Йотов през 1988 година

От март 1989 година е притеглен в Управление „Научно-техническо разузнаване" за действен служащ на публични начала. Незабавно е включен в една от най-секретните и под директния надзор на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) стратегия за заобикаляне на западното ембарго против страните от Източния блок – тази за доставката на ембаргово съоръжение в региона на електрониката, военната и специфичната техника.

През април 1991 година е свален от действен доклад от Националната разследваща работа, приемник на ПГУ-ДС и минава в частния бранш.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР