Васил Божков обяви името на новия собственик на Левски! Бизнесменът

...
Васил Божков обяви името на новия собственик на Левски! Бизнесменът
Коментари Харесай

Официално: Васил Божков обяви кой е новият собственик на Левски!

Васил Божков разгласи името на новия притежател на Левски! Бизнесменът изпрати публично известие до медиите, от което излиза наяве, че контролният пакет акции на клуба ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов. Ето и целият текст на известието:

След разискване на обстановката и разглеждане на опциите за оцеляване на ПФК „ Левски “, актуалният притежател на мажоритарния пакет акции господин Георги Попов и господин Васил Божков декларират следното:

“Клубът още веднъж е в извънредно тежко финансово положение, подбудено от умишленото и нелегално заличаване на фирмите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който нееднократно е заявявал своята подготвеност да се „ погрижи “ за тима и да го избави при промяна на собствеността му – господин Бойко Борисов.

След като Премиерът е изцяло осведомен с актуалната обстановка и неведнъж обществено се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас задължения да осигурите финансиране и дейностите Ви, довели до настоящето състояние, както и непрекъснатият напън от ръководения от Вас държавен уред върху клуба, оставят „ Левски “ без други действителни варианти.

Като някогашни мажоритарни акционери, не един път сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „ Левски “. Докато отговорността за това беше наша и след вложените над 24 милиона лв. за една година, клубът се стабилизира и изправи на крайници. Дългове от над 32 млн. лева бяха поетапно погасявани и бе направена и изпълнявана дълготрайна тактика за превръщането му в сполучлив бизнес модел.

Благодарим на управлението на ПФК „ Левски “ за напъните и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на последователите на клуба, които направиха казус в историята на международния футбол с дейностите си за издържането на тима през последните месеци. “

Джиросаните акции ще бъдат връчени публично на новия им притежател господин Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР