Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава

...
Васил Божков ни заплаши с убийство на 12 юни. Дотогава
Коментари Харесай

Найденов: Божков си поръчва убийства на хора, както ние си поръчваме пица

 Васил Божков ни заплаши с ликвидиране на 12 юни. Дотогава сме имали взаимен бизнес в една компания и 9 игрални зали. Нашето семейство си има обособен бизнес. Не знаехме какво да вършим, за това събирахме доказателства против Божков. Това съобщи в ефира на Нова тв Цветомир Найденов, някогашен съучастник на предприемача Васил Божков и индивидът, подал сигнал против него в прокуратурата.

Той изясни, че не е знаел за подкрепа от финансовия министър Владислав Горанов към Божков. Според него предприемачът " в никакъв случай не е казвал вярна дума, може да лъже и в този момент ". Найденов не чака нищо от Божков. Те са си разделили бизнеса и е върнал част от игралните зали.

" С Божков в никакъв случай не сме другари, не сме излизали дружно по заведения, не ме е интересувало какво прави. Искам да опровергая един мит - че Божков ни бил основал. Към момента, в който станахме съдружници, компанията ми към този момент действаше от 3 години ", изясни Найденов. Той разкри, че Божков го е рекетирал още през 2016 година. Найденов не е подал сигнал тогава, тъй като е бил на мнение, че органите на реда няма да вземат ограничения.

" За него да поръча убийството на един човек, е както за нас да си поръчаме пица ", съобщи Найденов.

Според него Васил Божков дава отговор изцяло на описанието на основния прокурор Иван Гешев за поръчителя на пребития проверяващ публицист Слави Ангелов. Той обаче нямал доказателсва против някогашния си съучастник.

" Гледах му изявлението. Твърдението, че няма нищо общо с певицата ЛиЛана, е откровена неистина. Тя му беше държанка над 10 години. Той й подари кола, тя си имаше специфичен час за визити в " Нове Холдинг ". Като се вгледаш в детайлите от изявлението на този човек, виждаш, че той искрено лъже ", съобщи предприемачът.

" В хазартния бизнес повече няма да има рекет и търговия - това, което правеше Божков през последните 20 години. Хазартът е характерна материя и министърът на финансите не е задължен да знае всичко, обвързвано с него. Комисията по хазарта е доста независим орган ", добави Найденов. Според него измамата на Божков е била доста огромна и никой не е могъл да допусна какво е вършел предприемачът. За Найденов, той би трябвало да бъде върнат назад в България и съден.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР