Васил Божков излиза от килията, след като Софийският апелативен съд

...
Васил Божков излиза от килията, след като Софийският апелативен съд
Коментари Харесай

Пускат Васил Божков от килията! Ще е под домашен арест с електронна гривна за Васил Божков

Васил Божков излиза от килията, откакто Софийският апелативен съд му дефинира домакински арест. Ще му бъде сложена и електронна гривна.

Поддръжниците на Божков посрещнаха решението с овации. На мярката беше и синът му Антон Божков. Според съда заплахата той да се укрие не е изчезнала, въпреки да е доста по-малка.

Магистратите се позоваха на това, че Божков има финансови благоприятни условия и доста контакти. В същото време обаче, когато е напуснал България на 25 януари, той към момента не е знаел, че ще бъде упрекнат, а може да се одобряват и двете хипотези, че се е върнал непринудено, както и че има решение на съда за неговата екстрадиция.

Съдът означи, че поради интензивните дейности на прокуратурата, вероятността той да извърши друго закононарушение е към този момент доста намаляла. Според апелативните магистрати обаче не всички обвинявания на Божков са потвърдени, както и това, че незаконната група се състои от него и още девет индивида.

Не е ясно обаче дали Васил Божков ще напусне килията, защото се чака да бъде пожелан непрекъснат арест по друго досъдебно произвеждане против него, което е за подбуждане към убийства, рекет и обезчестяване.

По-рано през днешния ден стана ясно, че по това дело му е било повдигнато първо обвиняване след връщането му от Дубай. По-късно ще стане ясно дали настояването за непрекъсната мярка по престъпното дело за убийства и обезчестяване ще се гледа през днешния ден.

За момента е известно, че Божков ще апелира паричната гаранция от 1.5 млн. лева по делото за антики.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР