Васил Божков е сам в килия в следствения арест на

...
Васил Божков е сам в килия в следствения арест на
Коментари Харесай

Васил Божков набляга на книгите в килията

Васил Божков е самичък в килия в следствения арест на “Г. М. Димитров ”. Той е там към този момент три денонощия, откакто кацна у нас в петък, а в събота съдът го остави за непрекъснато в ареста.

За да не скучае, предприемачът, евентуално чете книгите, останали от престоя на брачната половинка му Елена Динева. Тя беше арестувана през февруари 2020 година и лежа в ареста 8 месеца, колкото не е бил зад решетките без присъда никой от упрекнатите като членове на незаконната група, ръководена от Божков.

Елена Динева по този начин и не се оплака обществено от изискванията в ареста, както го правеха Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Съдът я освободи с парична гаранция от 1 млн. лева 17 дни преди приключването на оптималния период на задържането от 8 месеца. Динева избра да не заплати парите и излежа ареста си докрая.

По време на дългия си престой зад решетките близки ѝ занесли десетки томове литература, “колкото една библиотека ”, които след напускането тя оставила в следствения арест. Погрижила се и за по-добрата хигиена, откакто подала няколко тъжби поради хлебарките, осведоми “24 часа ”.

Васил Божков е в ареста с решение на Софийския градски съд от събота, само че то не е дефинитивно. В понеделник юристът му Георги Гатев е внесъл тъжба против определението на Софийски градски съд и на 5 септември апелативният съд ще се произнесе дефинитивно.

Постоянният арест беше натрапен по така наречен хазартно дело за данъчни закононарушения, подкупи и пране на пари. Другите две каузи са така наречен престъпно - за подбуждане към три убийства и обезчестяване, и това за сбирката му от антики, конфискувани от вкъщи му и от офисите на компаниите му. По това дело предстоят експертизи за оценка на античните движимости.

Още в петък, когато му предявявали обвиняванията, Божков е получил призовка да бъде разпитан по делото за неговото изнудване. В нея били посочени няколко различни дати, на които той да даде показания, към този момент по разпоредбите на Наказателно-процесуален кодекс.

В няколко изказвания във фейсбук и на конференции с отдалечена връзка Васил Божков разгласи от Дубай, че е платил над 60 млн. лева подкупи на политици от ГЕРБ, с цел да не се пречи на хазартния му бизнес. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова бяха арестувани, само че съдът дефинира арестите им за противозаконни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР