Васил Божков е достатъчно богат, за да си плати, за

...
Васил Божков е достатъчно богат, за да си плати, за
Коментари Харесай

Може ли Божков да си плати, за да не бъде екстрадиран в България?

Васил Божков е задоволително богат, с цел да си заплати, с цел да не бъде екстрадиран у нас. Тази догадка позволява специалистът по национална сигурност и учител проф. Николай Радулов.

В ефира на Българска национална телевизия той даде образец с това, че в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се е укривал Божков, се намира и Христофорос Аманатидис-Таки. Таки беше първо задържан, само че след това освободен. В последна сметка по този начин и не беше върнат в България.

"Васил божков има доста повече пари от Таки и нямам доверие по толкоз бърз и настоятелен метод да бъде върнат ", разяснява Радулов.

"Г-н Божков най евентуално има сметки от 1 милиарда, тези сметки могат да бъдат трансферирани ", сподели още той.

На въпрос на водещия за какво Божков е споделил, че се намира на Балканите, Радулов отговори, че това е допустим за другарство с медиите метод - "лъже си сутринта, лъже си следобяд ".

Директорът на Европейския институт за тактики и разбори Бранимир Ботев счита, че случилото се с Васил Божков ще има отражение върху ФК "Левски ". Както е известно преследваният от закона предприемач е спонсор на клуба. Като почитател на "Левски " Бранимир Ботев съобщи, че Левски постоянно ще го има.

"Левски - това е болежка на милиони левскари, "Левски " няма да престане да съществува, само че в областта на професионалния футбол би трябвало да има доста прецизна организация, да се откри път и опция ", разяснява той.

Както Novini.bg заяви нощес Васил Божков е бил хванат в ОАЕ. Все още се чака постъпването на формалната информация към България. Главният прокурор Иван Гешев разкри, че с Божков е било арестувано и друго лице.

Арестуваха Васил Божков

Междувременно Божков е с повдигнати седем задочни обвинявания, измежду тях са и такива за водене на проведена незаконна група. Беше разгласен за интернационално търсене. Офисите и жилищата му бяха претърсени.

На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

През 2014 година "Националната
лотария " не заплати нито един лев налог, вследствие на "забравен текст " в закона, съгласно който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 година бе въведен налог 15% от оборота на сдруженията с лиценз за осъществяване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, "Националната лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.



Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария " както и в Еврофутбол, Евробет, и други Многократно са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна процедура би трябвало да бъде веднъж вечно прекъсната и страната е належащо да се намеси уверено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР