Васил Божков днес бе призован на разпит в националното следствие

...
Васил Божков днес бе призован на разпит в националното следствие
Коментари Харесай

Васил Божков на разпит в националното следствие

Васил Божков през днешния ден бе свикан на разпит в националното разследване и престоя в постройката повече от час. След като я напусна, той изясни, че са му били предявени материалите по делото за хазартния му бизнес.

„ Предявяват ми дело, което го повеждам четири години “, посочи той.

Попитан на какви доказателства се крепи тезата на обвиняването, Божков отговори „ на клюки “.

„ Някой чул, не схванал, това е “, добави той.

По думите на Божков съдилищата са решили, че таксите са платени по закон. После одобриха закон, който споделя всички такси да се заплащат по този начин и новата ръководеща заварка твърди, че по този начин ще дойдат повече пари в бюджета, а прокуратурата твърди, че съм ощетил бюджета, сподели Божков.

Той добави, че има единствено заявления, които са подписвани от държавните чиновници и са публични и обществени, само че няма документи за доказателства. Според предприемача делото е голямо и е изтъркан заплашителен държавен запас.

“Аз съм почтен до доказване на противното. Ако те потвърдят, че съм отговорен, може би аз ще се извинявам, че не съм и ще давам доказателства ”, съобщи той.

Бизнесменът уточни, че има решение на Върховния административен съд, че таксите са плащани по закона за две от фирмите, за другите две – чакат. По думите му делото за скрит план против страната, което е водено против него, е прекъснато, към този момент няма и държавна защита, тъй като делото против Борисов също е прекъснато.

Адвокатът на Божков Георги Гатев съобщи, че няма нищо ново по обвиняването. 

Обвинението на Божков по това дело е, че е “подбудил и подкрепил към избран миг тези, които са изпълнявали функционалността на ръководител на хазарта, примерно да не отчетат обстоятелството, че примерно е било таксувано по различен метод, а не по този, който твърди самото обвиняване ”, добави бранителят.

Гатев сподели, че няма обвинявания за рушвет, а за закононарушение по работа.

От септември Божков е под домакински арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързани с
хазартна активност, по което Божков беше арестуван в ареста след прибирането му от Дубай през август м.г.

Миналият петък, след акция на Министерство на вътрешните работи в парцели на Васил Божков, той беше отведен за разпит като очевидец. Тогава от полицията оповестиха, че се правят процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности на територията на София по отношение на следствието на убийството на Алексей Петров и в тези дейности е включено претърсването в парцелите на предприемача. След разпита Божков отхвърли да е бил питан за убития това лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата оповестиха, че при дейностите на Министерство на вътрешните работи не се е стигнало да изземване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР