Вашият дневен ред в следващите седмици е много тежък, ще

...
Вашият дневен ред в следващите седмици е много тежък, ще
Коментари Харесай

Тома Биков към ПП: Ще трябва да отговорите защо изобщо сте в управлението

Вашият дневен ред в идващите седмици е доста тежък, ще би трябвало да отговорите за какво въобще сте в ръководството на страната - това съобщи от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков. Поводът бе декларация на ПГ " Продължаваме Промяната " (ПП), прочетена по-рано от ръководителя на групата Андрей Гюров.

В нея той съобщи, че в последните дни се следи замяна на публичния дневен ред, опозицията се пробва да " замете " концепцията по какъв начин се стигна до това ръководство и за какво хората желаеха смяната.

Получаваме отговор - ние сме тук, с цел да ги няма ГЕРБ; геополитиката от това не се интересува, уточни Биков. Той добави, че три недели към този момент " чакаме някой да излезе да каже какво е решено на съдружен съвет ". Никой не излиза, тъй като шест месеца нямате механизъм за взимане на решения в обединението, по тази причина няма дневен ред, решения, отговори самичък депутатът.

Това парламентарно болшинство го има, с цел да ви няма вас в ръководството, отговори ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Ние няма ди ви пречим да грешите, само че надали ще можем да ви помогнем да се държите по-адекватно, съобщи Тома Биков.

ПГ на ГЕРБ-СДС се оказа главен провинен за всички мелодрами на ръководещото болшинство през последните седмици, разяснява той. Предполагам, вярвате, че два пъти ние саботираме избора на шеф на БНБ; допускам, че сме отговорни, че няколко месеца не можете да се разплатите със строителните компании, тъй като си нямате доверие един на различен, а на вашия районен министър му се постанова да върви на митинг против държавното управление, сподели Тома Биков.

Обвинявате нас, че сте се оплели с позицията по Република Северна Македония - вие живеете в свят на илюзии, съобщи депутатът. Говорите за бистрота, а представяте План за възобновяване и резистентност, който никой не е чел, нито един народен представител, - превръщате България в терен за акумулатори, а не в място, където да живеят хора, продължи представителят на ГЕРБ-СДС.

Връщате се във времената, в които сте се чувствали добре, когато можехте да излезете и да кажете какъв брой неприятно ръководи ГЕРБ, по какъв начин ще дойдете усмихнати и за три-четири месеца всичко ще стане цветя и рози, обърна се Биков към ръководещото болшинство.

Вече обаче сте в миг, в който " не можете да разделите баницата " ; никакъв смисъл няма да губите политическа сила да излизате от света на обстоятелствата и действителността и да се пренасяте във вашия свят на фиксациите, означи зам.-председателят на парламентарната група.

Политическа партия сте групировката, която носи голямата отговорност за ръководството на страната, а излизате отсам и казвате, че опозицията диктува дневния ред на обществото т.е. казвате, че вие не управлявате, че нищо не вършиме, означи Биков.

По думите му, напоследък дневният ред на Народно събрание няма нищо общо с този на обществото - през последните шест месеца. Да закриеш нещо е доста елементарно, мъчно е да откриеш и да създадеш, сподели депутатът във връзка със закриването на спецправосъдието. Една година не сте пипнали нищо по автомагистралите, в този момент сте се хванали за косите дали въобще ще отпуснете пари за това, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР