Вашите лични мотиви да правите секс не само подсказват как

...
Вашите лични мотиви да правите секс не само подсказват как
Коментари Харесай

Какво говори сексуалният ни стил за нас?

Вашите персонални претекстове да вършиме секс освен подсказват по какъв начин ще го вършиме, само че и кого ще привлечете като полов сътрудник.

Има най-различни претекстове за правене на секс, които са разказани в сексологичната литература.

Средностатистическият мъж (или жена) има податливост да търси секс, с цел да усили чувството си за прочувствена непосредственост с колегата, да получи наслаждение, да се почувства сигурен/а във връзката си, да се увери в привлекателността си, да получи разтуха или облекчение на напрежението си.

На всеки от тези подтици подхождат разнообразни способи, по които търсим секс, разнообразни сътрудници и друга степен на пристрастеност .

А ето и кои са главните 4 групи:

Избягващите секса

Хората, които заобикалят секса, имат податливост да се усещат доста неловко в обстановки на прочувствена непосредственост и надлежно потискат половите си стремежи. На надълбоко равнище те са убедили себе си, че няма гаранция за угаждане на техните полови потребности. Затова, съгласно тях, сексът е мощно надценен и половата интензивност е просто ненужна. Те не чакат, че сексът ще им вдъхне убеденост, че ще им предложи комфорт и утеха в сложни моменти или пък че ще им достави наслаждение.

Затова и не търсят контакт, стимулирани от сходни цели. Тъй като избягващите секса персони употребяват несъзнателни психически тактики, с които да „ деактивират " либидото си, те могат да си живеят относително комфортно и без полов контакт . Което не значи, че всички избягващи секса личности отказват всевъзможен контакт. Някои от тях се любуват на благи увертюри към секса като гушкане, целувки и улавяне на ръце, само че теглят чертата до такава степен.

Тревожните във връзка с секса

Това са персони, които се усещат несигурни, уплашени, разколебани, тормозят се доста да не би да бъдат отхвърлени и са прекомерно бдителни за нещата, които заплашват връзката, в случай че имат такава сега. Изживяват високо равнище на тревога и стрес, които идват от ниското им самоуважение и невладеенето на външния им свят. Такива хора са доста несигурни във връзка с обичта в живота си и на обвързването.

Тъй като не се доверяват на другите, те подхождат към всички контакти с противоположния пол със боязън и интерпретират избрани полови държания, жестове, ударения и условия като заплашителни, вдъхващи злост и свързани с отменяне на тяхната персона. Прекомерното им предпочитание да се слеят с колегата постоянно води до това те да са вкопчени, подозрителни, ревностни, контролиращи и даже в някои случаи извънредно властни.

За тях съществуването на полова връзка е еднакво на това какъв брой са привлекателни като мъже/ дами. Да имат връзка за тях значи, че получават избрана видимост в очите на обществото. Затова тези хора имат податливост да вършат секс за да си набират сътрудник за сантиментални връзки. Тяхното присъединяване в половото другарство е най-много метод да създадат колегата си удовлетворен, да се почувстват признати и да предотвратят вероятно занемаряване.

Те могат да употребяват секса и в опитите си да възобновят контакт или да възстановят връзката с предходен сътрудник. Ако другият откаже да прави секс, за тях това е еднакво на отменяне и занемаряване. Какъвто и да е спорът с колегата им, това ги кара да се усещат още по-напрегнати и уплашени. В множеството случаи половата им пристрастеност ескалира след свада или спор, когато „ сдобряването " за миг ги твърди, че не са отхвърлени и изоставени - към този момент.

Тревожните във връзка с секса по-трудно търсят нови полови сътрудници и за тях е мъчно да изпитат бързо полова възбуденост с нов човек до себе си. Вместо това те прекарват доста време като си фантазират за бившия/бившата и усещат мощна полова възбуденост в наличието на предходния сътрудник, изключително скоро след раздялата. По подигравка на ориста, тяхната постоянна паника за и към секса нервира сътрудниците им и те в края на краищата напущат.

Уверените във връзка с секса, но емоционално несигурни

Хората, които са самоуверени в секса, само че са изплашени от човешката непосредственост, нормално са уверени в сексапила и представянето си в леглото. Емоционално обаче те са на ръба, непрекъснато са с вдигнат гард и са дистанцирани. Такива персони флиртуват доста, съблазнителни са, употребяват полови подмятания и полови „ примамки " в общуването си, когато опознават нов сътрудник.

Да знаят, че са мечтани, ги кара да се усещат добре във връзка с личността им и във връзка с секса - и с право, защото те нормално са страхотни полови сътрудници. Много по-отворени са (в съпоставяне с предходните два типа) към присъединяване в относително необвързващи контакти, като да вземем за пример секс за една нощ или секс отвън непрекъснатата им връзка.

Но макар техния съблазън и отлично показване в леглото, те в никакъв случай същински не могат да се свържат с някого на прочувствено равнище. Имат податливост да търсят секс, с цел да се убедят в привлекателността си, да понижат равнището на напрежението и другите си отрицателни настроения и с цел да манипулират половите си сътрудници за реализиране на несексуални цели (правят го като се държат смело и закачливо, бъбрят бебешки, приказват доста описателно за секс или се държат невербално по полови начини).

Уверените във връзка с секса и емоционално сигурни

Хората, които са уверени в секса и прочувствено сигурни в себе си, като цяло са по-малко склонни да търсят увещание, че са привлекателни посредством половия акт. Освен това, те по-малко зависят от него, с цел да контролират равнището на напрежението си. Сексът за тях е един от главните пътища към прочувствената непосредственост и интимността (тук се включват обичта, грижата, нежността за тях и сътрудниците им). Тяхното полово държание обаче не е стимулирано от неудовлетворени прочувствени потребности.

Такива хора нормално изпитват мощно самоуважение и имат възприятие за личната си стойност. Те се любуват на доближаването със половите си сътрудници и не се тревожат излишно, че ще бъдат отхвърлени, изоставени или че ще им изневерят. Те по принцип имат любящи и дълготрайни връзки и страховит секс .

Струва си да поработите върху себе си, с цел да станете по едно и също време полово и прочувствено уверени. Така ще извършите връзките си по-любящи, занимателни, буйни, удовлетворителни, повдигащи духа ви - и трайни!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР