Вашингтон засили натиска над левия венецуелски президент Николас Мадуро днес

...
Вашингтон засили натиска над левия венецуелски президент Николас Мадуро днес
Коментари Харесай

САЩ засилват натиска над Венецуела с нови санкции

Вашингтон ускори натиска над левия венецуелски президент Николас Мадуро през днешния ден с нови ограничения, целящи да разстроят износа на злато от южноамериканската страна. За това заяви съветникът по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън, представен от Ройтерс.

В тирада в Маями, Флорида, Болтън даде обещание, че администрацията от Тръмп ще схване твърда позиция против "диктатори и деспоти край нашите крайбрежия ", като особено уточни Венецуела, Куба и Никарагуа. Според Ройтерс патосът на речта му е избирателен и е ориентиран към испаноезичните гласоподаватели и най-много към американци с кубински корен, които евентуално ще решат ориста на губернаторския пост в щата в идния избор на 6 ноември.

Болтън сподели, че президентът Тръмп е подписал декрет, който не разрешава на американски жители да вършат бизнес и да правят покупко-продажби с организации и персони, забъркани в "корупционни или измамнически " покупки на злато от Венецуела. Той добави, че до броени дни Държавният департамент на Съединени американски щати ще добави над 25 юридически лица към листата с кубински организации, свързани с военните и тайните служби на островната страна в Карибско море, с които американски физически лица и компании нямат право да вършат бизнес.

Болтън упрекна Куба, че оказва помощ на държавното управление на Мадуро във Венецуела.

Ройтерс цитира публични турски данни, че Венецуела е изнесла за Турция 23,6 тона злато на стойност 900 млн. $ за първите девет месеца на тази година, против 0 за същия интервал на м.г., което съгласно организацията демонстрира промяната на комерсиалните модели на страната вследствие на наложените от Съединени американски щати наказания против Каракас предходната година.

"Режимът на Мадуро употребява този бранш като опора за финансиране на незаконните си дейности, за попълване на хазната си и за поддръжка на престъпни групи ", уточни Болтън, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР