Вашингтон. Възможностите за засилено сътрудничество между България и Съединените американски

...
Вашингтон. Възможностите за засилено сътрудничество между България и Съединените американски
Коментари Харесай

Зам.-министър Стоянов и представителят на Държавния департамент на САЩ Кейт Макфарланд обсъдиха сътрудничество в областта на антикорупцията

Вашингтон. Възможностите за засилено съдействие сред България и Съединените американски щати в региона на противопоставяне на корупцията бяха разисквани през днешния ден от заместник-министъра на правораздаването Евгени Стоянов и Кейт Макфарланд, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на правораздаването .
По време на срещата им в Министерството на правораздаването заместник-министър Стоянов срещна госпожа Макфарланд с напъните на държавното управление за ефикасни ограничения за отбрана на публичния интерес, посредством въвеждане на антикорупционно законодателство.
„ Целта е основаване на обединен орган за противопоставяне на корупцията по високите етажи и за определяне и за лишаване на нелегално добито имущество, който да интегрира напъните и експертизата на досегашните звена “, акцентира зам.-министър Стоянов.
Той подчертава и върху измененията в Наказателно процесуалния кодекс, с които разглеждането на делата за корупционни закононарушения по високите етажи се трансферират като подготвеност на профилираната прокуратура и профилирания съд.
Зам.-министър Стоянов посочи и постигнатия прогрес в правосъдната промяна в последните няколко години с признатите конституционни и законови промени. За образец даде засиленото съдийското самоуправление, спомагателните гаранции за обективно атестиране на магистратите и заслужено кариерно израстване, както и новата роля на Инспектората към Висшия правосъден съвет по отношение на инспекцията на имуществените заявления на магистратите.
„ Поздравявам ви за големите старания и реализация в законодателната област “, сподели на собствен ред госпожа Макфарланд. От името на Държавния департамент на Съединени американски щати тя съобщи подготвеност за окозване на помощ в противодействието на корупцията в областите, в които е разпозната такава потребност, в това число и посредством образования.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР