Вашингтон смята да обсъди със своите съюзници варианта за евакуация

...
Вашингтон смята да обсъди със своите съюзници варианта за евакуация
Коментари Харесай

САЩ може да изтеглят Белите каски от Сирия

Вашингтон счита да разиска със своите съдружници разновидността за евакуация от Сирия на членовете на неправителствената организация „ Белите каски “, съобщи телевизия CNN, представена от БГНЕС.
Темата може да бъде сложена и по време на днешната среща на Доналд Тръмп с президента на Руската федерация Владимир Путин.
Сирийската арабска войска завзема от ден на ден територия и западните съдружници се безпокоят за сигурността на невъоръжените доброволци спасители, известни като „ Белите каски “.
Неназовани източници от Държавния департамент на Съединените американски щати са декларирали за телевизионния канал, че ще бъдат извършени съвещания с Обединеното кралство, Франция и Канада за ориста на към хиляда доброволци и техните фамилии, в това число разновидността за цялостната им евакуация.
Според една от опциите „ Белите каски “ ще бъдат трансферирани в други страни като Канада, Англия или Германия. Тръмп към този момент е разискал този въпрос с представителите на страните от НАТО по време на срещата на върха мината седмица. Вашингтон е бил уверен от своите съдружници в нуждата от взаимни дейности с Израел и Йордания за даване на кулоар за евакуацията на „ Белите каски “.
напомня, че Съединени американски щати поддържат финансово „ Белите каски “ още от 2013 година. За това време сирийската неправителствена организация е получила грантове в размер на 33 млн. $.
Въпросната Неправителствени организации неведнъж предоставяше сведения, че сирийските Военновъздушни сили нанасят удари по региони с цивилно население. „ Белите каски “ бяха и главен източник за обвиняванията от 7 април 2018 година против Дамаск в потребление на химическо оръжие в град Дума.
Министерството на външните работи на Русия отхвърли тези сведения и акцентира, че „ Белите каски “ не са меродавен източник на информация и популяризират изфабрикувани обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР