Вашингтон. Служещите в американския флот поискаха разрешение да могат да

...
Вашингтон. Служещите в американския флот поискаха разрешение да могат да
Коментари Харесай

Fox News: Космат проблем: моряците в американския флот искат да им позволят да си пускат бради

Вашингтон. Служещите в американския флот желаеха позволение да могат да си пускат бради. В хиляди техни профили в обществените мрежи се появи петиция, в която те упорстват актуалната възбрана от 1984 година да бъде анулирана, предава Fox News.
Пускането на лицево окосмение е неразрешено, откакто Военноморски сили взема решение, че желае професионално изглеждащи моряци, които да могат да носят противогази без усложнение. Флотът заяви, че възбраната към момента важи. „ Безопасността продължава да е най-важното нещо “, съобщи прессекретарят на отдел „ фрагменти “ на американския флот лейт. Стюърд Филипс. Той уточни, че съгласно изследване от 2016 година брадата пречи на вярното пасване на апаратите за дишане. „ Дългите мустаци, брадите и другите ексцентричности не са разрешени “, написа в наръчника за държание на Военноморски сили на Съединени американски щати.
Травис Рейдър, 29-годишен офицер от флота съобщи, че стартирането на брадите ще усили бойния дух на мъжете. Според него единствено две неща могат да създадат моряка благополучен – по-добри ботуши и бради. Той добави, че преди да се причисли към флота се е гордял с 15-сантиметрова брада. Той също по този начин напомни, че на цивилните пожарникари им дават право да носят бради.
В момента моряците могат да си пуснат бради само по религиозни аргументи или в случай че имат проблеми с кожата. Мустаците са позволени, стига да са поддържани.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР