Вашингтон ще предостави на Киев ракети с далечен обсег, твърдят

...
Вашингтон ще предостави на Киев ракети с далечен обсег, твърдят
Коментари Харесай

Ще получи ли Киев ракети с далечен обсег?

Вашингтон ще даде на Киев ракети с отдалечен обхват, настояват американски медии, които цитират държавен източник.

Твърденията са, че Украйна ще получи " малко количество " ракети от типа " Атакамс ", чийто обхват е 300 км, което ще разреши на страната да нападна обекти от тила на Русия. Боеприпасите се чака да дойдат в Украйна в околните седмици.

Със среща с бизнес водачи и украинската диаспора в Канада завършва визитата на Володимир Зеленски в страната. Той помоли бизнеса да влага в Украйна и да помогне за следвоенното й възобновяване. По-рано, пред канадския парламент, Зеленски съобщи, че успеха във войната ще бъде за Украйна. А канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи дълготраен проект за подкрепяне на Киев.

Джъстин Трюдо, министър-председател на Канада:
" Поемаме дълготраен ангажимент, който ще обезпечава на Украйна предвидима и постоянна помощ. Той ще включва 650 милиона $ за три години за 50 бронирани машини, в това число и за здравна евакуация, създадени в Лондон, Онтарио. "

Володимир Зеленски, президент на Украйна:
" Украйна и Канада са идентични - заставаме и се борим за живота. Украйна, а не геноцидът ще победи във войната. Хората ще победят, не Кремъл. Свободата ще победи. Справедливостта ще победи! "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР