Вашингтон ще блокира достъпа на радикалното движение Талибан“ до сметките

...
Вашингтон ще блокира достъпа на радикалното движение Талибан“ до сметките
Коментари Харесай

САЩ блокират достъпа на талибаните до сметките на правителството на Афганистан

Вашингтон ще блокира достъпа на радикалното придвижване „ Талибан “ до сметките на афганистанското държавно управление, ръководено от Федералния запас и от други финансови организации на Съединени американски щати.

„ Никакви активи на централната банка, които афганистанското държавно управление държи в Съединени американски щати, няма да бъдат предоставени на талибаните “, съобщи представител на американската администрация.
 Съединени американски щати позволиха опцията за съдействие с талибаните Съединени американски щати позволиха опцията за съдействие с талибаните
Говорителят на американския Държавен департамент Нед Прайс позволи вероятността Съединени американски щати да си сътрудничи с новото държавно управление в Афганистан...

Директорът на централната банка на Афганистан Аджмал Ахмади съобщи, че валутните запаси на страната са на стойност към 9 милиарда евро и съвсем всички са в чужбина. Според него, откакто Съединени американски щати подхващат ограничения по блокирането на достъпа до тези запаси, разполагаем на талибаните ще бъдат по-малко от 0,1% от тази сума.

Американските управляващи работят и по въпроса да блокират достъпа на талибаните до запасите на Международния валутен фонд на стойност съвсем 500 млн. $.

В средата на август, след редица победи на талибаните, министерството на финансите на Съединени американски щати взе решение да приключи доставките на долари в брой за Афганистан, като по този метод съумя да задържи стотици милиони долари. 

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР