Вашингтон се опитва да удължи конфликта в Украйна и подклажда

...
Вашингтон се опитва да удължи конфликта в Украйна и подклажда
Коментари Харесай

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Вашингтон се пробва да удължи спора в Украйна и подклажда несъгласия в Азия, Африка и Латинска Америка. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин във видеообръщение към участниците в Х Московска конференция по интернационална сигурност.

" Ситуацията в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати се пробват да удължат този спор. И тъкмо по същия метод те се пробват да подклаждат капацитета за спорове в Азия, Африка, Латинска Америка ", съобщи съветският водач.

Путин смята, че Западът е отредил на Украйна ролята на пушечно месо, с цел да удържи хегемонията си по света.

" За да удържат своята надмощие, на тях (страните от Запада) им трябват спорове. Именно за това те отредиха на народа на Украйна роляга на пушечно месо, осъществиха плана Анти-Русия, затваряха си очите за разпространението на нацистката идеология, за всеобщите убийства на народа на Донбас, доставяха и не престават да доставят киевския режим с оръжия, включително тежки ", посочи Путин.

В опитите си да задържат изплъзващата им се надмощие, западните страни организират политика на въздържане на всевъзможни различни пътища на развиване, посочи съветския президент.

" Глобалните елити с всички сили се пробват да запазят изплъзващата се от ръцете им надмощие и власт, пробват се да сдържат страните и народите в хватката на неоколониалния международен ред. Тяхната надмощие значи застоялост за целия останал свят, за цялата цивилизация, значи мракобесие и очистване на културата. Това е неолиберален тоталитаризъм ", безапелационен бе Путин.

Но към този момент се обрисува многополярно международно устройство, от ден на ден страни избират севурунитета, акцентира той.

" Ситуацията в света се трансформира динамично, образуват се контурите на многополярния международен ред. Все повече страни и нации избират пътя на свободното суверенно развиване, като се опират на своите самородност, обичаи и полезности ", посочи Путин.

На обективните процеси за образуването на многополярен свят " противодействат западните глобалистки елити, които предизвикат безпорядък, разпалват остарели и нови спорове ", безапелационен е той.

Според него груповият Запад целеустремено разрушава системата на европейска сигурност.

" Съединени американски щати и техните васали жестоко се намесват във вътрешните работи на суверенни страни - провеждат провокации, държавни преврати, цивилен войни. Със закани, шантаж и напън се пробват да накарат самостоятелни страни да се подчинят на тяхната воля, да живеят по непознати за тях правила ", - установи съветският водач.

Путин акцентира, че " всичко се прави в името на една цел - да запазят превъзходството си, модела, който им разрешава да паразитират върху целия свят, както е било епохи наред. "

Такъв модел може да бъде удържан единствено със мощ, посочи съветският президент.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР