Вашингтон се наложи с 5:2 над Уинипег, като срещата беше

...
Вашингтон се наложи с 5:2 над Уинипег, като срещата беше
Коментари Харесай

Алекс Овечкин вкара своя гол номер 797 в НХЛ

Вашингтон се наложи с 5:2 над Уинипег, като срещата беше с прелестен привкус за съветската звезда на спечелилите Алекс Овечкин. Не единствено тъй като отборът му завоюва и той бележи четвърти гол на празна врата в последните три мача, само че и тъй като към този момент има 797 гола, единствено на 4 от легендата Горди Хоу на 2-ото място във безконечната класация на НХЛ.

Вратарят на Вашингтон Чарли Линдгред направи 29 спасявания за триумфа, а останалите голове бяха дело на Ларс Елер, Тревър ван Риймсдайк, Евгений Кузнецов и Маркус Йохансон. За Елер също имаше мотив за наслада, защото през днешния ден записа своя мач номер 900 в Лигата.

Домакините от Канада търпят първо проваляне от четири мача насам, а отбраната им безусловно се срути във втория интервал, когато инкасираха четири гола. Адам Лоури и Пиер-Люк Дюбоа бяха точни за Уинипег.

Лидерът в Източна конференция Бостън Брюинс се наложи с 3:1 като посетител над Лас Вегас. Джейк де Бръск беше акуратен и прати шайбата във вратата 2:11 минути след началото на последния интервал, с цел да обезпечи триумфа. Чарли Койл и Патрис Бержерон станаха създатели на другите два гола, а Бостън има 45 точки на върха в класирането.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР