Вашингтон проучва военните действия на Израел в ивицата Газа от

...
Вашингтон проучва военните действия на Израел в ивицата Газа от
Коментари Харесай

САЩ проверява спазва ли Израел хуманитарното право при използването на американски оръжия в Газа

Вашингтон изследва военните дейности на Израел в линията Газа от позиция на уговорката на страните, получаващи американски оръжия, да съблюдават интернационалното филантропично право при военни интервенции, съобщи Матю Милър, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от Ройтерс.

Правителството на Джо Байдън е подложено на от ден на ден рецензии, че продължава да дава оръжия на Израел фона на увеличаващите се изказвания, че израелската войска ги употребява при удари против цивилни в палестинския анклав, отбелязва Ройтерс.

Милър съобщи пред публицисти, че сега се прави оценка от позиция на така наречен Ръководство на Държавния департамент за реагиране при произшествия, нанасящи щета на цивилни лица (CHIRG).
 
“Този развой не е умислен като механизъм за бърз отговор ", означи Милър. " По-скоро той е предопределен за правенето на систематична оценка на произшествия, при които са потърпевши цивилни, и за създаването на подобаващи политически реакции за понижаване на риска от повтарянето на сходни произшествия в бъдеще, както и за подтикването сътрудниците да организират военни интервенции в сходство с интернационалното филантропично право ", сподели още представителят на Държавния департамент.

Въпросната процедура е друга от изследванията, които Държавният департамент от време на време прави, с цел да реши дали в даден спор са осъществени жестокости, в това число закононарушения против човечеството или даже геноцид.

Милър не посочи по кое време е почнала инспекцията за дейностите на Израел в Газа и не сподели какъв брой случая са били прегледани до момента. Но съгласно източник на Ройтерс Държавният департамент е разгледал данните по 50 случая, при които са потърпевши цивилни.

Миналата седмица президентът Джо Байдън издаде нов меморандум за националната сигурност, който изисква от страните, получаващи американска помощ за сигурност, да дават гаранции, че ще съблюдават интернационалното право и няма да лимитират достъпа до помощ при спорове.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР