Вашингтон продължава да плаши: Американското разузнаване изчислява, че Русия засилва

...
Вашингтон продължава да плаши: Американското разузнаване изчислява, че Русия засилва
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Русия подготвя инвазия в Украйна

Вашингтон продължава да плаши: Американското разузнаване пресмята, че Русия ускорява подготовката за пълномащабна инвазия в Украйна и че към този момент разполага със 70% от силите, нужни за такава интервенция, съгласно американски публични лица, написа.

Москва към този момент е събрала 110 000 бойци по границите на Украйна и може да разполага с задоволителен потенциал, с цел да стартира нахлуване след две седмици, съгласно тези чиновници, които осведомиха определените членове на Американския конгрес и европейските сътрудници на Съединени американски щати през последните дни.

Те обявиха, че американското разузнаване не е открило дали съветският президент Владимир Путин е взел решението да премине в нахлуване или не, само че че желае да е квалифицирано за всички вероятни разновидности - от частичното навлизане в сепаратисткия анклав Донбас до тоталното нахлуване.

С темповете, с които съветската войска продължава да се укрепва към Украйна, Путин би трябвало да разполага с задоволително сили за огромна инвазия, към 150 000 души, в средата на февруари, предизвестиха те.

Ако съветският президент избере най-драстичния вид, той може да обкръжи Киев, украинската столица, и да смъкна президента Владимир Зеленски за 48 часа, съгласно тези чиновници.

Те предизвестиха, че спорът ще има забележителна човешка цена с риск да аргументи гибелта на 25 000 до 50 000 цивилни, 5 000 до 25 000 украински бойци и 3 000 до 10 000 съветски бойци. Това би предизвикало също приток от 1 до 5 милиона бежанци, основно към Полша.

Първият контингент от американски бойци дойде в Полша в събота, където американският президент Джо Байдън реши да изпрати подкрепления, с цел да отбрани страните от НАТО „ против всякаква експанзия ”, в разгара на дипломатически старания, целящи да убедят Москва да изтегли войските си, струпани до границите на Украйна.

Русия отхвърля всеки намек за навлизане, заявявайки, че желае единствено да подсигурява сигурността си.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР