Вашингтон одобри нов пакет от военна помощ за Киев на

...
Вашингтон одобри нов пакет от военна помощ за Киев на
Коментари Харесай

“Маските паднаха”. САЩ повишават залозите в борбата срещу Русия

Вашингтон утвърди нов пакет от военна помощ за Киев на стойност 800 милиона $. И те ясно дадоха да се разбере, че са разрешили на Украйна да употребява американско оръжие, с цел да удари Крим. Това беше обявено на фона на няколко офанзиви на полуострова. До какво ще докара ескалацията.

Атака с дрон

Новините от Съединени американски щати съвсем съответстваха с опит за бомбардировка на военното летище “Белбек ” - с дрон. Освен това през нощта на 19 август се задействаха системите за противовъздушна защита покрай Керченския мост.

В края на юли дрон, цялостен с поразяващи детайли, се взриви над щаба на Черноморския флот в Севастопол. Като по знамение няма жертви, само че тържествата по случай празника на Военноморски сили в града бяха анулирани. Украинските медии от своя страна необятно разпространиха новината.

Не е ясно какви апарати са били употребявани. Можем да приказваме и за търговски, преустроени за военни потребности. ВСУ разполагат и със профилирани американски системи. На първо място, това са самостоятелните муниции “Суичблейд-300 ” и “Суичблейд-600 ”. Вашингтон даде на Киев най-малко 700 БПЛА от този вид.



Войници край щаба на Черноморския флот в Севастопол, който беше атакуван

Първият, тежащ малко над 2,5 кг, се слага в елементарна военна раница. Обхватът на полета на боеприпаса е до 10 километра, мощността на бойната глава е еквивалентна на 40-милиметров снаряд от автоматизиран гранатомет. Скорост - 100 километра в час, за наблюдаване и ориентиране - дневни и нощни камери.

Противотанковият “Суичблейд-600 ” е по-голям и по-тежък - 23 кг. Поразява цели на разстояние до 40 километра. Бойната глава е като ПТУР “Джавелин ”. Според американците това оръжие е дейно против всякаква модерна бронирана техника, в случай че удари от горната страна. То обаче може да поразят и полеви укрепления. Предназначено е за всеобщо потребление в тактическата дълбочина на отбраната на съперника.

Разбира се, въоръжените сили на Украйна имат и по-сериозни ударни БПЛА, да вземем за пример турския “Байрактар-TB2 ”. Анкара обаче не утвърди бойното им потребление в Крим.

Ракетна опасност

Американците също резервираха безмълвие за полуострова. Въпреки това почитан американски чиновник, който пожела да остане неизвестен, даде да се разбере пред “Политико ”, че Вашингтон не се опълчва на ударите.

" Ние не избираме цели, несъмнено, всичко, което слагаме, е за самозащита. Всяка цел, която е определена на територията на Украйна, по определение е самозащита. Крим е Украйна ", сподели той.

От това, което към този момент е донесено, най-опасна е артилерията. И в случай че гаубиците M777 е малко евентуално да доближат от украинските позиции, то реактивните системи за залпов огън ХИМАРС и M270 са способни. Но единствено при съществуването на тактически ракети АТАКМС с обхват до 300 километра.



Оперативно-тактическа ракетна система ATACMS

По-рано Съединени американски щати нееднократно обществено заявяваха, че няма да доставят такива муниции на Украйна. Реториката обаче последователно се трансформира. По-специално някогашните командири на силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав и Уесли Кларк, както и някогашният началник на американския боен контингент в Европа Бен Ходжис желаеха Байдън да даде на Киев АТАКМС. Американски пенсионери назовават Крим евентуална цел за тези ракети.

Освен това противокорабните ракети “Харпун ” теоретично могат да доближат полуострова. Не се знае какъв брой от тях имат ВСУ. Те могат да поразяват както надводни, по този начин и наземни цели. Обхватът на някои модификации е 280 километра, т.е. те доближават до западния бряг на Крим от Одеса.

„ Съединените щати смъкват маските. Изявлението за ударите демонстрира, че борбата сред НАТО и Русия е била готова с взор върху полуострова. Достатъчно е да си напомним ученията на ВСУ взаимно с НАТО, които бяха поднесени под прикритието на „ отбиване на експанзията от Крим ". Това се случи от 2019 до 2021 година ", - изяснява военният политолог Александър Перенджиев.



Ракета " Харпун "

" Ще се върне като бумеранг "

Властите на полуострова приканиха да не се бърза със заключенията. „ Всичките им нападателни проекти ще ги ударят като бумеранг, единствено че с доста по-силен удар и непоправими последствия “, сподели Олег Крючков, консултант на ръководителя на Крим по осведомителната политика.

Освен това не е загадка, че в района е ситуирана надълбоко ешелонирана система за противовъздушна защита със зенитно-ракетни комплекси с огромен, междинен и дребен обхват. Мощните радари покриват всичко: в случай че дребен пластмасов квадрокоптер въпреки всичко има най-малко някакви шансове (въпреки много дребния заряд на борда) да мине, то четириметровата балистична ракета се вижда незабавно.



Зенитно-ракетни системи С-400 " Триумф "

ATACMS с огромен обхват може да бъде извънредно рисков. Руските зенитчици обаче към този момент се навиха да смъкват украинските Точки-У, които летят по сходна, много предвидима траектория.

Въпреки това украинските управляващи не престават да сипят закани, в това число за „ удар по Керченския мост “.

" Крим неведнъж е именуван огромен самолетоносач. Кримският мост е под неуморния надзор на системата за противовъздушна защита. Преминаването е следено, а самият мост е допустимо най-стабилен ", изяснява Владимир Бобков, заместник-председател на Кримския районен парламент.

Малко евентуално е " някой да желае да го изпита за издръжливост ", сигурен е той. Ответният удар ще последва незабавно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР