Вашингтон няма да позволи на пренасищането с китайско производство да

...
Вашингтон няма да позволи на пренасищането с китайско производство да
Коментари Харесай

Джанет Йелън казва, че САЩ ще защитят зелените технологии от конкуренцията на Китай

Вашингтон няма да разреши на пренасищането с китайско произвеждане да унищожи американските производители на екологични технологии, предизвести министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън преди визитата си в Китай.

Йелън е на посещаване в Гуанджоу и Пекин и се чака да сложи обвиняванията, че Китай наводнява международните пазари с евтини зелени технологии в основата на диалозите с публични лица, в това число министъра на финансите, вицепремиера и шефа на централната банка.

По пътя към срещите тя сподели, че „ няма да изключи “ повишението на комерсиалните бариери, с цел да отбрани производителите на зелени технологии, в това число акумулатори и слънчеви панели, от китайската конкуренция.

Пътуването й следва поредност от контакти на високо равнище сред двете страни през последните седмици, до момента в който те се стремят да стабилизират връзките си. Те включват телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и неговия сътрудник Си Дзинпин тази седмица и пътешестване на американски гл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР