Вашингтон нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците

...
Вашингтон нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците
Коментари Харесай

САЩ не насърчават Украйна да нанася удари на руска територия

Вашингтон нито са насърчавали, нито са оказвали помощ на украинците за нанасяне на удари на територията на Русия, сподели във вторник вечерта държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

беше опожарено след офанзива с боен дрон във вторник вечер. Тя идва единствено ден откакто Русия заяви, ч са били ударени от дронове.

Блинкен заяви, че няма удостоверение, че ударите са били осъществени от Украйна. Държавният секретар още веднъж затвърди решимостта на Вашингтон да се увери, че Киев разполага с нужното съоръжение, с цел да се пази, съобщи Ройтерс.

Киев не пое директна отговорност за ударите. Президентският консултант Олексий Арестович сподели, че военновъздушната база в Саратов е единствената съветска база, изцяло оборудвана за бомбардировачите с огромен обхват, които Русия употребява в акцията си за нанасяне на вреди на енергийната мрежа на Украйна.

В понеделник бяха атакувани съветска военна въздушна база на към 600 километра източно от Украйна в региона на Саратов и втора против летище отвън Рязан, югоизточно от Москва.

Блинкен сподели още, че е значимо да се разбере през какво минават украинците всеки ден с " продължаващата съветска експанзия ". Той упрекна Русия, че " въоръжава зимата " посредством офанзиви против гражданска инфраструктура.

В отговор на офанзивите против военните летища от понеделник Русия заяви, че е провела масирана офанзива по системата за боен надзор на Украйна. Киев сподели, че съветски ракети са унищожили домове и прекъснали тока в елементи на страната.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР