Вашингтон не смята за необходимо да ограничава визите на всички

...
Вашингтон не смята за необходимо да ограничава визите на всички
Коментари Харесай

Вашингтон няма да ограничава визите за руснаците

Вашингтон не счита за належащо да лимитира визите на всички руснаци като наказване за дейностите на Руската федерация в Украйна.

Това съобщи в събота координаторът по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност (НСС) на Белия дом Джон Кърби. Той направи изказването в изявление за телевизионния канал " Дождь ".

" Ние наложихме визови ограничавания на обособени руснаци. Вярваме, че това е инструмент, който оказва помощ да се подведат под отговорност поддръжниците на режима, сподели той. Но не имаме вяра, че подвеждането под отговорност на всички руснаци е продуктивна мярка. Вярваме, че няма потребност да го трансформираме във война с целия съветски народ. Тук не би трябвало да се упреква съветският народ "
 Съединени американски щати не са издали визи за делегацията на Лавров в Организация на обединените нации
Съединени американски щати не са издали визи за делегацията на Лавров в Организация на обединените нации

Русия е поискала 56, до момента не е получила нито една

Припомняме, че Русия изиска 56 визи от Съединените щати за съветския външен министър Сергей Лавров и неговата делегация, на Общото заседание на Организация на обединените нации този месец, само че до момента не е получила нито една.

В писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя уточни, че това е " обезпокоително ", защото през последните няколко месеца Вашингтон " непрестанно отхвърляше да издаде визи " на редица съветски делегати за други конгреси на Организация на обединените нации.

Съединените щати одобряват съществено отговорностите си като страна хазаин на Организация на обединените нации, съобщи от своя страна представител на Държавния департамент, който акцентира, че според законодателството на Съединени американски щати данните за визите са поверителни и не може да разяснява обособени случаи.

Съгласно " съглашението за централата " на Организация на обединените нации от 1947 година Съединени американски щати нормално са длъжни да разрешат достъп до Организация на обединените нации на задгранични дипломати. Вашингтон обаче твърди, че може да откаже визи по аргументи, свързани със " сигурността, тероризма и външната политика ".

Съединени американски щати от дълго време не позволяват на съветски дипломати от Организация на обединените нации и гостуващи съветски делегации да пътуват на повече от 40 км от Ню Йорк без предварителното утвърждение на Вашингтон.

През февруари Вашингтон наложи наказания на Сергей Лавров, обвинявайки го, че е " директно виновен за непровокираното и нелегално по-нататъшно навлизане на Русия в Украйна ". Санкциите замразяват всички активи, които Лавров може да има в Съединени американски щати и като цяло не разрешават на американски жители да работят с него.
 Съединени американски щати: Русия се пробва през Турция да избегне западните наказания
Съединени американски щати: Русия се пробва през Турция да избегне западните наказания

Петролът и откриването на банкови сметки са преди всичко в списъка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР