Вашингтон иска Турция да остане в програмата за изтребители Ф-35

...
Вашингтон иска Турция да остане в програмата за изтребители Ф-35
Коментари Харесай

Вашингтон иска Турция да остане в програмата за изтребители Ф-35

Вашингтон желае Турция да остане в програмата за изтребители Ф-35 и се надява, че Анкара ще си купи и системи за Противовъздушна отбрана „ Пейтриът “. Това съобщи изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан.
По време на чуване в Комитета по защита на Конгреса той беше запитан, дали Съединени американски щати желаят Турция да остане в програмата за Ф-35. Шанахан отговори малко и ясно: Да, безусловно, само че Анкара би трябвало да купи „ Пейтриът ", съобщи БГНЕС.
Вашингтон изрично се опълчва на желанието на своя съдружник да се снабди с съветски Противовъздушна отбрана системи С-400, които също по този начин могат да служат и за задачите на противоракетната защита. Турската страна оправдава покупката с нежеланието на Съединени американски щати да й дават аналогични Противовъздушна отбрана системи „ Пейтриът “ в продължение на години.
Америка от своя страна счита, че Анкара не може да има съвременни изтребители и съветски системи С-400 по едно и също време. Вашингтон към този момент предизвести, че доставките на Ф-35 за страната могат да бъдат замразени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР