Вашингтон и Сеул проявяват все по-голяма готовност да обсъждат въпроса

...
Вашингтон и Сеул проявяват все по-голяма готовност да обсъждат въпроса
Коментари Харесай

Мислят ли САЩ да изтеглят американските войски от Южна Корея?

Вашингтон и Сеул демонстрират все по-голяма подготвеност да разискват въпроса за вероятното евакуиране на американските войски от Южна Корея, написа The Wall Street Journal, представен от БГНЕС.
Изданието акцентира, че " по-рано тази тематика е била табу " в Съединени американски щати и Южна Корея, само че тя излиза на напред във времето след плануваната среща на севернокорейския водач Ким Чен Ун с американския президент Доналд Тръмп. В обявата се отбелязва, че съгласно специалистите по КНДР въпросът за вероятното евакуиране на американските войски от Южна Корея ще бъде издигнат от Ким Чен Ун.
Вестникът установи, че съветникът на президента по националната сигурност Джон Болтън, представители на Пентагона, а също по този начин южнокорейските управляващи сега отхвърлят, че Вашингтон и Пхенян водят договаряния за вероятното евакуиране на американските войски от Южна Корея. " И все пак, в последните седмици полемиките по този въпрос започнаха да се водят по-активно, основните съветници и публични лица в американското и южнокорейското държавно управление са по-отворени за тази концепция ", акцентира The Wall Street Journal.
Медията напомня, че през април министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис не отговори еднопосочно на въпроса дали подписването на кротичък контракт сред Сеул и Пхенян ще постави завършек на американското военно наличие на Корейския полуостров. Ръководителят на Пентагона сподели, че това е тематика, която Вашингтон първо ще разиска със съдружниците си.
По-рано Тръмп е заявявал, че Съединени американски щати не получават нищо в подмяна на 1,2 милиарда $, които Вашингтон изразходва годишно, с цел да държи своите военни в Южна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР