Вашингтон и Пекин се споразумяха да изоставят плановете за търговска

...
Вашингтон и Пекин се споразумяха да изоставят плановете за търговска
Коментари Харесай

САЩ и Китай се споразумяха: няма да има търговска война

Вашингтон и Пекин се споразумяха да изоставят проектите за комерсиална война и да не подвигат взаимно митата за импорт, съобщи AFP, като цитира държавната китайска медия.

Съобщението идва след диалози на високо равнище в американската столица след месеци на напрежение.

Вицепремиерът Лиу Хе, който водеше договарянията във Вашингтон, съобщи: " Двете страни реализираха консенсус, те няма да водят война в комерсиална война и ще спрат взаимното нарастване на митата ", съобщи държавната организация " Синхуа " през днешния ден.

Лиу назова съглашението " нужда " и добави: " В същото време, би трябвало да се осъзнае, че размразяването на леда не може да стане за един ден, решаването на структурните проблеми в стопанската система и търговията сред двете страни ще отнеме време ".

По-рано в взаимно изказване Вашингтон разгласи, че Пекин ще усили " доста " вноса на американски артикули и услуги, без да посочи детайлности.

Разговорите във Вашингтон водеха финансовият министър Стивън Мнучин и Лиу, който се срещна и с президента Доналд Тръмп. По-рано имаше и среща в Пекин.

Миналата година комерсиалният недостиг на Съединени американски щати с Китай доближи $375.2 милиарда. Вашингтон се стреми той да бъде понижен с най-малко $200 милиарда до 2020 година Съвместната декларация обаче не демонстрира, че в Китай преследват същата цел.

Новото комерсиално съглашение е за доста нарастване на търговията в региона на селското стопанство, енергетиката, а съгласно Лиу -и в региона на медицинските грижи, високите технологии и финансите. Постигната е договореност и в региона на интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР