Вашингтон и неговите съюзници опасно балансират на ръба на открита

...
Вашингтон и неговите съюзници опасно балансират на ръба на открита
Коментари Харесай

Захарова заговори за пряк конфликт между ядрени сили: САЩ и съюзници балансират на ръба -

Вашингтон и неговите съдружници рисково балансират на ръба на открита военна борба с нашата страна - а това значи: директен въоръжен спор сред нуклеарни сили. 

Това съобщи говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция. Тя упрекна Съединени американски щати и други западни страни, че предизвикат " изостряне на украинската рецесия ", като засяга доставкати на оръжие от Запада за Украйна и поддръжката на страната в борбата против Москва. 

Министрите на финансите на страните от Европейския съюз утвърдиха през днешния ден изплащането на нова финансова помощ от 1 милиард евро за Украйна, съобщи Франс прес.  " Одобрената през днешния ден помощ има за цел да отговори на най-спешните потребности на Украйна от директно финансиране, тъй че украинската страна да може да продължи да извършва най-основните си функционалности ", съобщи чешкият министър на финансите Збинек Станюра, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Захарова разкритикува и японския министър председател Фумио Кишида за изказванията по отношение на нуклеарната опасност, която съставлява Русия.

" Абсолютно недопустимо " е Русия да бъде представяна като страна, която заплашва другите с нуклеарни оръжия, съобщи Захарова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР