Вашингтон е принуден да отклонява все повече и повече ресурси,

...
Вашингтон е принуден да отклонява все повече и повече ресурси,
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: САЩ сменяват тактиката в Азия и Тихия океан

Вашингтон е заставен да отклонява от ден на ден и повече запаси, с цел да противодейства на китайската военна мощност в Тихия океан, което евентуално ще продължи и през 2030 година, написа Military Watch Magazine.

След разпадането на Японската империя Съединените щати са привикнали да гледат на Тихия океан като на свое " езеро ". Нарастването на военната мощност на Китай обаче от ден на ден тревожи Новия свят.

И оттатък океана те стартират да обмислят много необикновени решения, с цел да запазят превъзходството.

С салдото на силите, който бързо се трансформира в интерес на КНР, Съединените щати наподобява от ден на ден обмислят приемането на асиметрична тактичност за противопоставяне на НОАК.

Един от резултатите от тези полемики беше нуждата да се поддържа флот от 10-12 великански атомни самолетоносача, които в този момент стават все по-уязвими от китайските противокорабни оръжия с огромен обхват.

Вместо това американският флот обмисля да влага в 40 000-тонни леки самолетоносачи, разполагащи със профилирани стелт изтребители с отвесно кацане.

Въпреки че всеки от тези по-леки самолетоносачи има единствено дребна част от ударната мощност на огромен нуклеарен притежател, се споделя, че корабите имат по-добър късмет да се приближат задоволително покрай врага.

Евентуалното занемаряване на " суперсамолетоносачите " е невиждано в историята на Военноморски сили на Съединени американски щати и идва в миг, когато Китай влага в собствен личен флот от сходни военни кораби.

Оттеглянето на Съединените щати от Договора за очистване на нуклеарните сили със междинен обхват (INF) през 2018 година, чиято съществена цел е разполагането на балистични и крилати ракети в Източна Азия, също може да се преглежда като знак, че американската войска се движи към потреблението на асиметрични ракети в Тихия океан.

Ракетите с наземно базиране, ситуирани от мобилни пускови установки, от дълго време се възприемат като метод за опасност за превъзхождащи противников сили. Той беше интензивно употребен от Северна Корея и самия Китай, до момента в който не увеличи нужното равнище на стандартните въоръжени сили.

Друг знак, че Америка се насочва към асиметрична тактика, идва от Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати, който неотдавна предприе няколко стъпки в тази посока. Така че тези войски изоставиха забележителна част от бронираните транспортни средства и артилерийските системи.

Това е в сходство с възходящия акцент на Корпуса върху тайните интервенции, в които морските пехотинци ще разчитат значително на опазване на стелт до подобаващия миг.

Очаква се морските пехотинци да се опитат да осакатят китайските стандартни сили с " асиметрични " и даже партизански тактики, неутрализирайки цели като противников надводни кораби, даже без американският флот да взе участие директно в борбата.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР