Вашингтон е предложил на Москва консултации за положението във Венецуела,

...
Вашингтон е предложил на Москва консултации за положението във Венецуела,
Коментари Харесай

САЩ готвят военна интервенция във Венецуела, смята руски политик

Вашингтон е предложил на Москва съвещания за ситуацията във Венецуела, само че на процедура не желае да ги води. Това декларира секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев в изявление за "Аргументи и обстоятелства ", представено от ТАСС.

"Американците ни предложиха да проведем взаимни съвещания по венецуелската проблематика. Ние се съгласихме, само че по-късно те под измислени предлози ги заобикалят и всякога отсрочват съгласуваните периоди ", споделя той.

В изявлението Патрушев показва убеденост, че Съединени американски щати готвят военна инвазия във Венецуела.

"Проявявайки жлъч и надменност към венецуелския народ, Съединени американски щати готвят военно настъпление в самостоятелна страна ", твърди той. Като причини той показва, че прехвърлянето на американски спецчасти в Пуерто Рико, на военни елементи от Съединени американски щати в Колумбия и други обстоятелства "еднозначно приказват ", че Пентагонът приготвя "операция за отстраняването от власт на законно определения президент Мадуро ".

Николай Патрушев акцентира, че на този декор Съединени американски щати "натрапват филантропична помощ " на Венецуела, само че по думите му "тежката филантропична обстановка, на която се базира Вашингтон, е в действителност провокирана от американските наказания и ембарго ".
Венецуелският народ прелестно схваща същинските планове на американците и на това се дължи тази реакция, отводът да бъде признат товарът от страната агресор и поддръжката за техния президент, споделя в изявлението секретарят на съветския Съвет за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР