Вашингтон е готов да води преговори с Москва и Пекин

...
Вашингтон е готов да води преговори с Москва и Пекин
Коментари Харесай

САЩ и Русия изразиха готовност да обсъдят ядреното разоръжаване

Вашингтон е подготвен да води договаряния с Москва и Пекин за надзор над въоръженията, съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд. По думите й единственото изискване е страните да изразят единодушие и седнат на масата за договаряния.

" Съединени американски щати желаят да проведат двустранни полемики за надзор на въоръженията с Русия и Китай тъкмо в този момент, без предварителни условия. Те би трябвало единствено да кажат " да “ и да седнат на масата за договаряния “, увери Томас-Грийнфийлд на среща на Организация на обединените нации.

Според нея след началото на войната в Украйна Русия " безконтролно употребява реториката за нуклеарните оръжия “, а също по този начин ограничи " избрани принадлежности, ориентирани към неразпространението и сдържането “ им. Линда Томас-Грийнфийлд добави, че Китай и Русия вземат участие несвоевременно в договарянията за ограничение на оръжията, като и двете страни " натискат и предизвикват тези, които са безотговорни с нуклеарните оръжия, като Северна Корея “.

" Русия е подготвена за договаряния по целия набор от тематики на сигурността, в това число по въпросите на нуклеарното разоръжаване и неразпространението на нуклеарни оръжия ", увери представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред " Известия “.

" Президентът Путин по-рано приказва за опцията в актуалните условия за договаряния с разискване на целия набор от тематики за сигурност ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР