Вашингтон е блокиран от повече американски войници от тези в

...
Вашингтон е блокиран от повече американски войници от тези в
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Вашингтон стана призрачен град, защото свободната воля се налага с емоции, а не с разум

" Вашингтон е блокиран от повече американски бойци от тези в Ирак и Афганистан взети дружно. Пушилка се носи от някакъв пожар наоколо до административни здания. Тежковъоръжени се разхождат в нереален град в очакване на инагурацията на 46тия президент на Съединени американски щати.
Как американската народна власт - пример за другите по света - стигна дотук? ", написа Евгений Кънев в обява в обществените мрежи.
 Икономист: Живеем в Записки на един вманиачен на Гогол Икономист: Живеем в " Записки на един вманиачен " на Гогол
" Една от известните изречения на Гогол в “Записките на един вманиачен ” е “Днес през целия ден четох вестници ”. Аз единствено 5 минути...
" Фундаментът на актуалната народна власт е свободната воля на индивида. Както в предишното властта е произтичала от Бог и божествените закони, по този начин от няколко века тя произтича в свободните общества от свободната воля на индивида. В политиката гласоподавателите знаят най- добре, на пазара клиентите знаят най- добре, в персоналния живот сърцето знае най-добре. Това даже се смяташе за краят на историята.
Проблемът е, че свободната воля на избор се упражнява посредством възприятията, а не посредством рационалното мислене. ( Както ни убедиха и американските избори ).
Самите усеща са изчисления за прекарване и оцеляване и са артикул на милиони години еволюция, която е подбирала тези от тях, които са давали достоверна информация за продължение на човешкия жанр. Затова - счита Харари - даже и най- жестоките диктатури се провалят, тъй като даже 24 ч. наблюдаване не може да вникне в механизма на възприятията и основаната на тях свободна воля.
Какво става обаче, когато новите осведомителните технологии разрешават да ни се сътвори психопортрет и дадат рецепта с какви думи и по какъв метод да ни се въздейства? Както го направи Cambridge Analytica и оказа помощ уверено за триумфа на Брекзит и Тръмп през 2016?
Къде отива свободната ни воля?
 Икономист: Може обединението да е Българска социалистическа партия, Слави и Мая - дружно против ГЕРБ Икономист: Може обединението да е Българска социалистическа партия, Слави и Мая - дружно против ГЕРБ
" Последните социологически изледвания - колкото и пристрастни да са - демонстрират че за дребното време преди изборите надали ще има някакв...
Няма ли към този момент вярата в Бог да бъде сменена с вярата в политик, който по този начин добре ни познава изричайки нашите мисли?
Ако ви звучи налудничаво в никакъв случай не забравяйте по какъв начин образована и развита нация като Германия застана компактно зад Хитлер. Нито по какъв начин 74 млн американци гласоподаваха за един типичен шарлатанин, само че с десетилетен опит в медийното влияние, експерт по оцеляванията във всевъзможни обстановки.
Когато милиони хора чуват това, което желаят да чуят - че изборите са фалшифицирани - не губят ли точно свободната си воля, образувана от справедлива информация?
Как загубата на свободна воля ще засегне обществото, свободата и демокрацията?
Днес го виждаме във Вашингтон ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР