ВАШИНГТОН (АП) — Законопроект, който може да доведе до забрана

...
ВАШИНГТОН (АП) — Законопроект, който може да доведе до забрана
Коментари Харесай

Хаус е готов да приеме законопроект, който може да забрани TikTok, но е изправен пред несигурен път в Сената

ВАШИНГТОН (АП) — Законопроект, който може да докара до възбрана на известното видео приложение TikTok в Съединените щати, се чака да бъде признат Камарата на представителите в сряда, защото законодателите работят по отношение на опасенията, че структурата на благосъстоятелност на компанията е опасност за националната сигурност.

Законопроектът ще изисква китайската компания ByteDance да се откаже от TikTok и други приложения, които има, в границите на шест месеца от законопроекта разпореждане или тези приложения ще бъдат неразрешени. Законодателите настояват, че ByteDance е подчинена на китайското държавно управление, което може да изисква достъп до данните на потребителите на TikTok в Съединени американски щати, когато пожелае. Безпокойството произтича от набор от китайски закони за националната сигурност, които задължават организациите да оказват помощ при събирането на разследваща информация.

Приемането на законопроекта от Камарата ще бъде единствено първата стъпка. Сенатът също ще би трябвало да одобри мярката, с цел да ста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР