ВАШИНГТОН (АП) — Висш служител на Федералния резерв каза във

...
ВАШИНГТОН (АП) — Висш служител на Федералния резерв каза във
Коментари Харесай

Висш служител на Федералния резерв изрази оптимизъм, че инфлацията ще продължи да се забавя, като предстоят намаления на лихвените проценти

ВАШИНГТОН (АП) — Висш чиновник на Федералния запас сподели във вторник, че е все по-уверен, че инфлацията ще продължи да спада тази година назад към тази на Фед 2% целево равнище, след две години на ускорение на ценовите скокове, които навредиха на милиони американски семейства.

Длъжностното лице, Кристофър Уолър, авторитетен член на Съвета на шефовете на Фед, означи, че инфлацията се забавя, макар че растежът и наемането остават постоянни – композиция, която той назова „ съвсем толкоз добра, колкото може “.

Забележките на Уолър следват неотдавнашни мнения от други високопоставени чиновници на Фед, които допускат, че централната банка остава на път да понижи референтния си кратковременен лихвен % тази година. През декември политиците на Фед групово предвидиха, че ще понижат лихвата си три пъти тази година. Инвеститорите на Wall Street и доста икономисти чакат първото понижение през март.

„ Напредъкът, който забелязах във връзка с инфлацията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР